новини

Представник Академії виступив на міжнародній конференції корпорації SAAB Dynamics

03.06.2024 16:57

 

В рамках розбудови міжнародних відносин шведська військово-промислова компанія SAAB Dynamics запросила представника Національної академії Національної гвардії України взяти участь у зустрічі ста топ-менеджерів корпорації. Конференція корпорації була змодерована спільно з Університетом оборони Швеції.

 

Начальник відділу Євроатлантичної інтеграції підполковник Володимир Гончар представив учасникам роль та функції Національної гвардії України в обороні держави. Зокрема у своїй презентації продемонстрував діяльність Академії та розповів про навчальний процес у закладі вищої освіти під час повномасштабного вторгнення росії на територію України. Важливою складовою презентації була розповідь про навчання особового складу на інтерактивних тренажерах.

 

«Не менш важливим напрямом у підвищенні майстерності особового складу сил оборони України є здобуття знань, вмінь та навичок роботи у складі розрахунків ПТРК та ПЗРК. Тому викладачі Академії на постійній основі проводять виїзні заняття з навчання операторів сучасних українських ПТРК «Стугна-П» та «Корсар», радянських зразків «Фагот», а також закордонних NLAW та Javelin. Також викладачі проводять підготовку операторів ЗРК «Стріла-10» та Stinger», - зазначив начальник відділу Євроатлантичної інтеграції підполковник Володимир Гончар.

Співпраця із корпорацією SAAB Dynamics розпочалася ще у березні та вже має результати. Надалі, планується впровадження як освітніх, так і технологічних ініціатив військово-промислової компанії та Університету оборони Швеції у навчальний процес Академії.

 

Гвардійці Національної академії Національної гвардії України виражають вдячність партнерам за ініціативу у модернізації освітнього процесу та співпрацю для забезпечення оборони України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ