новини

Представник Академії взяв участь у проведенні онлайн тренінгу з підвищення ґендерної компетентності

21.07.2021 12:11

 

Координатор з ґендерних питань Національної академії Національної гвардії України підполковник Руслан Мусевич взяв участь у проведенні онлайн тренінгу з підвищення ґендерної компетентності для науково-педагогічних та наукових працівників і працівниць закладів вищої освіти та вищих військових навчальних закладів сектору безпеки і оборони України.

Тренінг проводиться за координації Віце-прем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції, за участі Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики, за технічної підтримки ООН Жінки в Україні при фінансуванні Уряду Швеції.

Головною метою тренінгу є сприяння підвищенню ґендерної компетентності науково-педагогічних та наукових працівників і працівниць, враховуючи результати оцінок потреб у закладах вищої освіти та вищих військових навчальних закладах сектору безпеки і оборони України.

«На мою думку, такі заходи треба проводити систематично,  - зазначив координатор з ґендерних питань підполковник Руслан Мусевич. - Необхідно розгалужувати систему тренерів у самих закладах сектору безпеки і оборони України, адже механізм розвитку ґендерної компетентності випускників повинен працювати незалежно від політичної та економічної ситуації у державі».

Згідно з програмою, проведено три дводенних тренінги для трьох груп учасників. У рамках занять розглядалися такі питання як дискримінація за ознакою статі, важливість ґендерно сенситивних освітніх програм, системний характер порушення ґендерної рівності у закладах сектору безпеки і оборони України тощо.

Після розгляду питань, учасники обговорювали позитивні та негативні приклади вирішення проблем ґендерної нерівності. Потім організовувалася робота в підгрупах, під час якої учасники розробляли візію на тему: «Як сучасний керівник/керівниця має сприяти забезпеченню ґендерної рівності в структурному підрозділі». А наприкінці тренінгового заняття на учасників чекали завдання для перевірки отриманих знань. 

Після завершення онлайн тренінгу кожен із учасників отримає сертифікат, що засвідчать підвищення кваліфікації як тренера з ґендерних питань.    

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ