новини

Представники Академії підвищили обізнаність у питаннях виховання доброчесності

26.11.2021 08:23

 

Національна академія Національної гвардії України взяла участь у  семінарі зі вступу до тематики виховання доброчесності для закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України. Захід проводився відповідно до державної інформаційної політики з питань удосконалення інформування громадськості у сфері євроатлантичної інтеграції, та до державних програм і планів співробітництва Україна – НАТО. 

Від Академії Національної гвардії України до заходу були залучені 50 курсантів факультету логістики та гуманітарного факультету, а також долучилися 14 представників науково-педагогічних працівників.

Головна мета семінару - інформування курсантів, слухачів, науково-педагогічного складу щодо реалізації державної політики євроатлантичної інтеграції, підвищення обізнаності щодо діяльності та розвитку північноатлантичного альянсу, а також розуміння напрямків співробітництва Україна-НАТО у сфері розбудови доброчесності.

Інформаційний захід проходив дистанційно. Першу лекцію провів старший

помічник юриста Офісу з юридичних питань, Агенції НАТО зі зв’язку та інформації пан Вінсан Рубер, який розповів про міжнародні нормативно-правові акти, норми та стандарти з антикорупційної діяльності. У рамках другої лекції керівник Програми НАТО-Україна з виховання доброчесності Надія Міланова розкрила тему: «Підхід НАТО до виховання доброчесності: концепція, еволюція, процес та наслідки».

За словами начальника відділу євроатлантичної інтеграції підполковника Володимира Гончара, який виступив координатором заходу в Академії, семінар мав більше інформативну спрямованість, тож був цікавим як для курсантів, так і для науково-педагогічних працівників.

«Перед тим як відбувся семінар до Академії надійшли матеріали, які ми видали в підрозділи, щоб особовий склад ознайомився зі змістом Програми з виховання доброчесності. Це різні матеріали, які допомагають більш детально зрозуміти результати реалізації цієї Програми та її цілі, - зазначив підполковник Володимир Гончар. - Для Національної академії Національної гвардії України дуже важливо бути відкритою, впроваджувати передові практики виховання доброчесності. А гвардійцям треба зрозуміти, що впроваджуючи передові світові та вітчизняні практики щодо забезпечення максимального рівня академічної доброчесності, ми наближаємося до кращих міжнародних стандартів».

Завершився семінар інтерактивною сесією під час якої учасники мали можливість поставити запитання до експертів та отримати конструктивні відповіді.

 

 

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ