новини

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели триденний вебінар з курсантами

01.10.2020 17:49

З гвардійцями гуманітарного факультету Академії Нацгвардії було проведено триденний вебінар із Міжнародного гуманітарного права та Міжнародних правил і Стандартів Поліцейських служб. Ініціатором проведення вебінару став Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Делегація в Україні. За допомогою веб- зв’язку із курсантами поспілкувалися делегат по роботі з правоохоронними органами Клаудія Лупеа та радник з правоохоронних питань Дмитро Дворник.

Вебінар складався із трьох лекцій – огляд і обшук, затримання особи та підтримання правопорядку. Кожна з лекцій тривала півтори години.

Представники Комітету розпочали вебінар із ознайомлення гвардійців із історією та основними завданнями, які стоять перед Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Досить вагому увагу приділили темі підтримання правопорядку. За словами представників комітету, з початком пандемії СOVID-19 на правоохоронні органи було покладено досить багато завдань. При цьому, одним із головних моментів стало дотримання правильного діалогу між представниками громадськості та правоохоронцями.

«Інформація, висвітлена на вебінарі, важлива не тільки для діючих офіцерів, але й курсантів-випускників. Головна мета правоохоронних органів – підтримання правопорядку в суспільстві і дотримання прав усіх учасників. Саме цей меседж ми хотіли донести гвардійцям, - зазначив Дмитро Дворник. – Думаю, що отримані знання вони будуть застосовувати під час виконання службових обов’язків».

Найбільшу активність протягом вебінару виявили старший сержант Ігор Шафігулін та старший солдат Іван Кашмар. 

«Подібні вебінари досить важливі для нас як майбутніх офіцерів. Розумію, коли прийдемо на службу, у нас будуть лічені секунди, щоб приймати важливе рішення від якого може залежати навіть чиясь подальша доля, - прокоментував гвардієць. – Також мене зацікавило, що представники Комітету наводили практику рішень Європейського суду з прав людини».

«Я викладаю дисципліну з Міжнародного гуманітарного права курсантам Академії Нацгвардії. І для нас є важливим організація таких занять із залученням міжнародних експертів», -говорить старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін майор Олександр Данильченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ