новини

Представники НАТО з питань професійної військової освіти оцінили потенціал Академії Нацгвардії

17.06.2021 16:10

У Національній академії Національної гвардії України  відбулася зустріч директора Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимира Мірненка, іноземних радників підполковника Стасіса Палдунаса (Литва) та Джона Басута (США) з керівництвом та офіцерами навчального закладу.

Метою зустрічі було ознайомлення іноземних представників із освітньою діяльністю Академії та дорадча допомога у створенні багаторівневої системи професійної військової освіти відповідно до стандартів НАТО.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський ознайомив представників делегації  зі специфікою навчального закладу, враховуючи форми навчання, особливості підготовки на факультетах, оволодіння курсантами практичних навичок.

«Національна академія розвивається, активно впроваджує міжнародний досвід країн НАТО у навчальний процес і ми завжди відкриті до співпраці. Сьогодні ми  покажемо вам потужності нашого навчального закладу», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Під час зустрічі, присутні обговорили особливості організації освітнього процесу в Академії та результати впровадження в освітній процес військової освіти відповідно до стандартів НАТО.

Своєю чергою, директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко запевнив у всебічній підтримці у сфері військової освіти, які базуються не тільки на стандартах НАТО, але й міжнародних вимогах.

Представники НАТО ознайомилися з організацією та здійсненням освітнього процесу кафедри тактики та тактико-спеціальної підготовки Академії Нацгвардії. Вони відвідали мовний відділ, навчально-тренувальний комплекс з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами, ознайомилися з історією навчального закладу.

«Нас приємно вразила навчально-матеріальна база Академії, адже ми на власні очі побачили, де саме готують офіцерів Нацгвардії. Одним із пріоритетних напрямків діяльності НАТО є вивчення англійської мови, і ми побачили, що в Академії це реалізується. Ознайомившись з підготовкою курсантів, переконаний, що майбутнє України знаходиться у надійних руках майбутніх офіцерів, які навчаються у військовому навчальному закладі»,  - відмітив радник з питань професійної військової освіти при Представництві НАТО в Україні підполковник Стасіс Палдунас.

Наостанок начальник Академії подарував кожному іноземному гостю сувенірну монету навчального закладу та подякував за співпрацю.

Вже завтра, представники НАТО будуть присутні на церемонії випуску молодих лейтенантів Академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ