новини

Представники операції UNIFIER підвели підсумки проходження курсантами первинної військово-професійної підготовки

21.09.2020 15:27

Військовослужбовці Об`єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) провели зустріч з офіцерським складом Академії Нацгвардії та підбили підсумки навчань з курсантами-першокурсниками Академії.

Іноземні інструктори протягом двох тижнів  проводили спільні навчання та тренінги разом із викладачами Академії. Вони навчали новоспечених курсантів, які проходили  первинну військово-професійну підготовку військовій справі.

Під час зустрічі, обидві сторони обговорили важливість лідерського потенціалу у майбутніх курсантів Академії. Представник групи підготовки «НГУ» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні розповів про систему підготовки майбутніх офіцерів у Канаді та навів багато схожих елементів.

Крім того, він зазначив, що курсанти мають значну мотивацію до навчання й отримали високий рівень підготовки за період перебування в навчальному центрі Академії.

«Протягом двох тижнів ми вивчили рівень підготовки курсантів та попередньо оцінювали лідерські якості майбутніх офіцерів. Крім того, надавали рекомендації у тактичних діях та з вогневій підготовці», - зазначив представник операції UNIFIER капітан Даніель Хойт.

В свою чергу, начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко розповів іноземним представникам про процес визначення лідерських якостей у курсантів в Академії: «Над питанням лідерства ми працюємо постійно. Окрім систематичних занять та тренінгів, курсанти проходять стажування у військових частинах на посадах командира відділення, командира взводу та заступника командира роти.  І по випуску з Академії, ми маємо вже сформованого офіцера-лідера», – зазначив полковник Вячеслав Овчаренко.

Візит інструкторів з Канади надав можливість обміну досвідом. Під час зустрічі обидві сторони акцентували увагу на ефективності спільних занять та двосторонньої роботи над удосконаленням програми підготовки  майбутніх офіцерів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ