новини

Представники ЄС навчатимуть офіцерів та курсантів Академії за напрямками охорони громадського порядку

18.08.2021 10:02

У Національній академії Національної гвардії України пройшла зустріч керівництва з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

Метою зустрічі було обговорення створення спільних проєктів та основні напрямки подальшої співпраці. Питання стосувалися покращення системи громадської безпеки та безпосередньо її забезпечення нацгвардійцями.

Т.в.о начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов ознайомив представників делегації з діяльністю навчального закладу та специфікою підготовки курсантів.

«Можливості нашої співпраці досить широкі, так як ми готуємо курсантів та офіцерів за різними освітніми рівнями. Я вважаю, що ми з легкістю знайдемо взаєморозуміння і вирішимо яким чином ваш європейський досвід зможемо впровадити в освітній процес для підготовки офіцерів НГУ», – зазначив генерал-майор Олександр Морозов.

Керівник операційного департаменту КМЄС Удо Моллер зазначив, що основна зацікавленість у співпраці з Академією та  у цілому НГУ  в освітній діяльності.

«Наша організація стартувала в Україні з 2014 року. Зовсім нещодавно ми отримали новий мандат та вирішили співпрацювати з Національною гвардією. Національна гвардія відіграє ключову роль у системі охорони громадського порядку. Тому, ми б хотіли нашу роботу сфокусувати саме на цьому питанні, – підкреслив Удо Моллер. – Саме зараз КМЄС налагоджує співпрацю з НГУ у всіх регіонах країни. Наша робоча група аналізує відмінності методології забезпечення громадського порядку НГУ та ЄС. Можу сказати, що наші системи мають схожість».

Під час зустрічі обидві сторони дійшли домовленості щодо створення у майбутньому спільних тренінгів для курсантів, офіцерів Академії та представників Харківського національного університету внутрішніх справ у сфері громадської безпеки. Крім того, присутні домовилися про створення спільної робочої групи, до якої увійдуть представники НГУ, НПУ та КМЄС. Це надасть змогу проаналізувати систему підготовки гвардійців та поліцейських за напрямками охорони громадського порядку та розробляти і координувати проведення спільних навчань та тренінгів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ