новини

Представники Збройних Сил Канади провели семінар із гвардійцями Академії

11.09.2020 19:30

 

Військовослужбовці Об`єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) відвідали Академію Нацгвардії для проведення семінару щодо взаємовідносин між сержантським та офіцерським складом.

Під час початку зустрічі обидві сторони акцентували увагу на ефективності спільних занять та важливості впровадження стандартів НАТО у підготовку гвардійців.

«Сьогоднішній семінар є важливим у процесі підготовки майбутніх офіцерів. Гвардійці мають можливість отримати нову інформацію та перейняти досвід іноземних представників, який стане в нагоді при взаємодії сержантів та офіцерів під час несення служби», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Командир Об`єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні підполковник Раян Стімпсон акцентував увагу на тому, що Національна гвардія робить суттєві кроки в напрямку взаємосумісності з НАТО саме завдяки величезному прагненню та професійності своїх бійців.

«Національна гвардія України є досить молодою військовою структурою. Ми захоплюємося вашим ентузіазмом та швидкою адаптацією до змін, що сприяє легкій та злагодженій співпраці», - наголосив Раян Стімпсон.

Під час двогодинного семінару підполковник Раян Стімпсон та головний сержант Об`єднаної оперативно-тактичної групи в Україні старший ворент-офіцер Крістофер Рігбі розповіли про основні особливості сержантсько-старшинського корпусу в Збройних силах Канади. Зокрема, військовослужбовці звернули увагу на завдання канадських сержантів та їх обов’язки. Також Раян Стімпсон та Крістофер Рігбі поділилися думками щодо налагодження злагодженої співпраці між сержантами та офіцерами, враховуючи реалії реформування сержантсько-старшинського корпусу України.

Присутні активно ставили запитання канадським військовослужбовцям, що сприяло жвавій комунікації. Наприкінці семінару, заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом підполковник Олена Іванова подякувала канадським колегам за цікаву та змістовну форму проведення заняття. А після семінару іноземні представники відвідали музей Академії та зробили фото на згадку про візит до навчального закладу.

 

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ