новини

Представники Збройних сил Канади провели тренування курсантів із тактичної підготовки

16.09.2020 09:21

 

Заняття було проведено у навчальному центрі Академії для курсантів Київського факультету. У рамках заняття курсанти відпрацювали три елементи. Перший – переповзання, другий – перебіжки і переповзання та третій – перетягування ящика з боєприпасами. Спочатку курсанти відпрацювали зазначені елементи в тренувальному варіанті, а потім вже на час.

Згідно із планом заняття, курсантам потрібно було здійснити таємне висунення до об’єкта противника. Суть полягає у тому, щоб по-пластунськи переповзти 50 метрів до цілі. На оцінку відмінно потрібно подолати ділянку місцевості за 110 секунд.

Наступний  норматив, який складали курсанти – пересування на полі бою по-пластунськи та перебіжками. За умовами, першокурсник повинен 15 метрів перебігти ділянку, потім 20 метрів переповзти і ще 15 метрів перебігти.Таку вправу на відмінно потрібно виконати за 40 секунд.

Відповідно до третього елементу, гвардійцям необхідно було доставити боєприпаси за умовним вогнем противника. Вправа полягає у тому, щоб за командою переповзти на боці на відстань 20 метрів, тримаючи, при цьому, в руці ящик із боєприпасами. На оцінку відмінно потрібно виконати норматив за 35 секунд.

«Під час занять я був приємно вражений підготовкою курсантів, адже у Збройних силах Канади немає, скажімо, такого нормативу як перетягування боєприпасів. А два інших елементи хоч і відпрацьовуються, але виключно методом тренування. Я презентував до уваги курсантів ті елементи, які застосовуються під час тактичної підготовки канадських військовослужбовців. Переконаний, що отримані знання стануть для них у нагоді як під час подальшого навчання, так і майбутньої служби», - зазначив інструктор операції UNIFIER.

«Під час заняття з тактичної підготовки ми на практиці ознайомилися із швидким реагуванням руху по землі зі зброєю і без, а також при  перенесенні боєприпасів товаришу. Я виконав всі нормативи добре. Переповзання по землі – 48 секунд, перебіг із перешкодами – 48 секунд і донесення боєприпасів по-пластунськи – 43 секунди, - розповів  курсант Василь Рим. - Перед нашими гостями – канадськими інструкторами я звісно хотів проявити себе якнайкраще, думаю, у мене це вдалося. Переконаний, що співпраця із Канадою – це гарна перспектива для розвитку нас як майбутніх офіцерів Національної гвардії України».


Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ