новини

Представники Збройних сил Канади тренуватимуть першокурсників НАНГУ

23.06.2021 10:06

У Національній академії Національної гвардії України пройшла зустріч керівників навчального збору первинної військово-професійної підготовки курсантів набору 2021 та представників операції Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER).

Цього року представники ЗС Канади в Україні будуть проводити навчання з першокурсниками у навчальному центрі Академії.

Під час зустрічі обидві сторони акцентували увагу на ефективності спільних занять та важливості впровадження стандартів НАТО у навчальний процес. Військові української та канадської сторони обговорили питання, пов’язані з організацією, специфікою навчання першокурсників у навчальному центрі та переглянули рекомендації, які представники ЗС Канади надали для проведення первинної підготовки.

Присутні детально обговорили проведення ранкової фізичної зарядки та домовилися щодо залучення представників операції UNIFIER до проведення занять з військової топографії, фізичної підготовки, тактичної медицини та польового виходу.

«Подібний формат роботи є вкрай важливим у процесі підготовки сучасних офіцерів. Курсанти  вже під час проходження курсу первинної військової підготовки матимуть можливість перейняти досвід від іноземних представників», – зазначив начальник навчального збору полковник Владислав Єманов.

Крім того, військові ЗС Канади наголосили на важливості проведення тренувань не тільки з курсантами, але й з офіцерами.

«Ми надзвичайно раді, що маємо можливість навчати курсантів Академії більшість з яких вперше стали на шлях військової служби. Я та мої колеги намагатимемося передати максимум знань», - наголосив офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Девід Макдональд.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ