новини

Представники ЗС Канади та Академії обмінялися досвідом підготовки майбутніх офіцерів

18.02.2021 16:20

У Національній академії Національної гвардії України пройшла зустріч відділу євроатлантичної інтеграції та іноземної делегації Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Під час зустрічі начальник відділу підполковник Василь Омельченко представив склад відділу та ознайомив іноземних представників з його діяльністю та основними функціями: «Кожного року ми проводимо короткострокові курси за підтримки Програми НАТО з професійного розвитку, куди запрошуємо іноземних спікерів. Ваші колеги, представники операції UNIFIER, неодноразово брали участь у таких курсах і ми вдячні їм за такий досвід. Це надає нам можливість як покращити комунікативні навички, так й ознайомитися з новими методиками та підходами викладення матеріалу, – розповів підполковник Василь Омельченко. – Крім організації та проведення, наше стратегічне завдання імплементувати такі курси у навчальні програми курсантів».

Підполковник Василь Омельченко зазначив, що представники відділу на постійній основі залучаються до проведення сумісних занять з курсантами за своїми напрямками.

Крім того, присутні обговорили перспективу залучення представників операції UNIFIER у якості спікерів на курсах, які заплановані на кінець березня та квітень поточного року.

«Ми готові співпрацювати та допомагати вам у підготовці майбутніх офіцерів НГУ. Ми проведемо аналіз та відбір спікерів для можливого залучення курси, які зможуть ефективно допомогти», – зазначив командир групи з розробки начальних програм операції UNIFIER капітан Тревор Сміт.

За результатами зустрічі обидві сторони домовилися про залучення військових ЗС Канади вже цього тижня до проведення занять з курсантами з публічних виступів, у гуртках з лідерства та стратегічних комунікацій.

Також, пройшов брифінг іноземних представників з викладачами кафедри тактики командно-штабного факультету Академії, де присутні обмінялися досвідом, роботи за своїми напрямками.

Нагадаємо, що представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні протягом тижня надають допомогу викладачам кафедри тактики Академії у вдосконаленні навчальних програм підготовки.

Іноземні партнери розповіли про систему підготовки курсантів у військовому навчальному закладі Канади, а саме: про відбір курсантів, специфіку навчання, основні переваги проходження військової служби у ЗС Канади. Велику увагу присутні звернули на практичну складову підготовки канадських курсантів. У свою чергу, викладачі кафедри тактики поділилися власним досвідом щодо проведення занять, як в Академії, так і в навчальному центрі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ