новини

Пресофіцери Академії розповіли курсантам про особливості іміджевого відеомейкінгу

18.03.2021 17:16

 

У межах гуртка Наукове товариство слухачів, курсантів і студентів «Проблеми галузевої комунікації та перекладу» відбулося чергове засідання для курсантів, які цікавляться тематикою роботи пресслужби у військах.

Цього разу про роль пресслужби у стратегічних комунікаціях, курсантам третього року навчання гуманітарного факультету Академії Нацгвардії розповіли начальник служби інформаційного забезпечення відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій Академії капітан Євген Хільський та старший офіцер відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій Академії молодший лейтенант Валерія Хаустова.

Пресофіцери Академії поділилися з гвардійцями досвідом щодо особливостей своєї роботи, акцентувавши увагу на створенні іміджеформувальних відеороликів про Академію Нацгвардії та Національну гвардію України.

На прикладах власних відеоробіт та творів цивільних журналістів, пресофіцери презентували гвардійцям як правильно знімати відеорепортаж, нарис та іміджеву рекламу. При цьому, як бренд, розглядали особистість курсанта Академії.

Крім того, Євген Хільський та Валерія Хаустова розповідали про те, як вони стали пресофіцерами Академії. Так, капітан Євген Хільський, випускник командно-штабного факультету Академії, поділився історією про можливість працювати у сфері, якою захоплюєшся, не маючи досвіду навчання, а прагнення до розвитку. У свою чергу, молодший лейтенант Валерія Хаустова розповіла свою історію про те, як вона, журналіст за освітою, вирішила пов’язати своє життя зі службою у Національній гвардії України. Зокрема, як такий вибір вплинув на її професійну реалізацію.

«Я звикла навчатися, тому під час заняття було незвично відчути себе в ролі викладача, але дякую курсантам за уважність. Ми сподіваємося, що такі заняття стануть своєрідною мотивацією для майбутніх офіцерів не стояти на місці, а постійно прагнути до самовдосконалення. – зазначила Валерія Хаустова. - Вважаю, що багато людей не розуміє, якою є роль пресслужби у військах. Якщо ми не носимо зброю і не стріляємо з гармат, навіщо ми взагалі потрібні в армії? Але пресофіцери є однією із найголовніших основ комунікації з громадськістю. Для того, щоб наша армія ставала сильною в інформаційному плані, підвищилася довіра до військовослужбовців, ми працюємо не з гранатами, а зі словом та фотокамерами».  

Менторами у рамках заняття були радник командувача Національної гвардії України зі стратегічних комунікацій Дмитро Брук та доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Академії, кандидат філологічних наук Лілія Дорошина.

«Зв’язки з громадськістю – це стратегічний комунікативний процес, що дозволяє встановити взаємовідносини між Національною гвардією України та суспільством. Тому дуже важливо навчити курсантів правильно організовувати й подавати інформацію, готувати матеріали для пресцентру та ЗМІ, формувати позитивний імідж НГУ, ураховуючи не лише вимоги до комунікації, а й потреби цільової аудиторії, - наголосила Лілія Дорошина. – Під час заняття пресофіцери Валерія і Євген звернули увагу курсантів на важливі моменти діяльності представника пресслужби. А саме, як створювати іміджеформувальні відеоролики про Академію Нацгвардії та Національну гвардію України, вони поділилися власним баченням функцій і ролі пресофіцера, а також професійними досвідом і секретами».

Свою точку зору щодо незвичного заняття висловила курсантка Аліна Панфілова.

«Такі заняття дуже важливі для нас як курсантів. По-перше, ми дізнаємося нову та цікаву інформацію, яка стане в нагоді у військах. По-друге, такого виду заняття проводяться із залученням професіоналів своєї справи, ми спілкуємося з ними на рівних, що робить заняття інформативним, але разом із тим невимушеним. – поділилася враженнями Аліна Панфілова, - Особисто мене, найбільше зацікавила  тематика роботи в соцмережах, зокрема особливості пошуку вдалого контенту».

Після завершення заняття, для закріплення нової інформації, всі курсанти отримали завдання - розробити концепцію іміджевої соціальної реклами щодо підвищення зацікавленості солдат строкової служби навчанням у Національній академії Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ