новини

Прикордонники та гвардійці обмінялись кращим досвідом підготовки майбутніх офіцерів

15.03.2021 17:45

Національну академію Національної гвардії України відвідали представники Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Представники Академії Держприкордонної служби ознайомилися із умовами навчання, сучасними засобами тренувань та особливостями підготовки офіцерів Національної гвардії України. Очолював делегацію ректор Академії генерал-майор Олександр Луцький.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський розповів про історію становлення навчального закладу та специфіку підготовки офіцерських кадрів для потреби військ.

«Сьогодні Академія є основним навчальним закладом підготовки офіцерів в системі НГУ, тому для нас є надважливим, аби процес підготовки тут був сучасним та ефективним, - наголосив Сергій Соколовський. Кожен, хто навчається в Академії, має вийти з цих стін фахівцем своєї справи».

Основну увагу начальник Академії зосередив на практичній підготовці майбутніх офіцерів. Він показав гостям роботу сучасного навчально-тренувального комплексу з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами. Крім того, прикордонники відвідали навчально-спортивний комплекс, навчальні аудиторії, місця проживання курсантів.

Представники обох сторін обговорили специфіку підготовки офіцерів у військових структурах, особливості планування та забезпечення навчального процесу.

«Ми раді, що з’явилася можливість відвідати Академію Національної гвардії. Нас приємно вразила навчально-матеріальна база вишу. Це дуже гарний досвід для нас, тому що ми на власні очі побачили де саме готують офіцерів НГУ. Нацгвардія є дуже спорідненою структурою до Держприкордонслужби, тому впевнений що обмін досвідом щодо підготовки офіцерів стане важливим для обох сторін», – зазначив генерал-майор Олександр Луцький.

За результатами зустрічі очільники обох навчальних закладів підписали договір про співробітництво.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ