новини

«Принциповий професійно-психологічний відбір – один з основних інструментів формування військових колективів до виконання завдань служби в екстремальних умовах», - військовий психолог полковник Сергій Чижевський

10.09.2021 15:53

Протягом двох днів в Національній академії психологи Національної гвардії України обговорювали питання щодо професійно-психологічного відбору та вивчення соціально-психологічного клімату у військових колективах.

Керівник зборів, начальник відділу психологічного забезпечення департаменту персоналу Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Чижевський акцентував увагу на принципових позиціях щодо використання інструментарію, розробленого науково-дослідним центром Академії – автоматизованого діагностичного комплексу, який вдосконалюється, доповнюється новими методиками.

«Під час зборів офіцери підвищили фахову компетентність, обмінялися практичними порадами за напрямками професійно-психологічного відбору, вивчення соціально-психологічного клімату, психологічних аспектів надзвичайних подій», - зазначив полковник Сергій Чижевський.

В ході зборів з офіцерами були проведені як практичні заняття, так і майстер-класи. Були обговорені та визначені проблемні питання, з якими психологи стикаються у повсякденній діяльності.

Також офіцери провели аналіз результатів вивчення соціально-психологічного клімату в Національній гвардії України протягом 2021 року та розглянули практичні рекомендації щодо оптимізації роботи психологів у складі комплексних та цільових груп. Психологи ознайомились із практичними особливостями використання Excel в системі соціальних досліджень та отримали практичні рекомендації щодо проведення соціометрії у військових колективах.

«Кожен з вас зміг оцінити наявні прорахунки та визначити основні напрямипобачити, над якими необхідно працювати в подальшому. Запам’ятайте, що ви всі робите особистий вклад у збереження психічного здоров’я особового складу. Тому, продовжуйте навчання і вдосконалення власних навичок вже у пунктах постійної дислокації. В цілому, я хочу сказати, що завдяки нашій спільній праці і зусиллям розвивається психологічна робота у Національній гвардії України», - додав полковник Сергій Чижевський.

Крім того, для учасників зборів була організована екскурсія, де офіцери мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою Академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ