новини

Присяга на вірність українському народові

11.09.2023 12:54

Майбутні офіцери Національної гвардії присягнули захищати Україну та її народ.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся т.в.о начальника Національної академії Національної гвардії України полковник Владислав Єманов:

«Вітаю курсантів набору 2023 року зі складанням військової присяги на вірність українському народові, а особовий склад Академії із гідним поповненням. Кожен із вас міг обрати будь-яку професію, але ви зробили крок вперед і обрали саме Національну гвардію України. Обрали в нелегкий для країни час. В Академії є все необхідне для того, щоб ви здобули справжні навички і вміння професійного офіцера і згодом поповнили гвардійські підрозділи. Гідно несіть свою службу та завжди пам'ятайте слова присяги, яку ви склали в присутності своїх товаришів, офіцерів. Хай щастить!».

Молоде поповнення привітав й заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін:

«Шановні курсанти! Ось і стала сьогодні наша країна сильнішою, бо до лав її воєнізованих формувань влилися молоді патріоти, які зробили свідомий вибір. Від сьогодні ви маєте високу честь проходити службу в Національній гвардії України. Пам’ятайте, що ваша служба повинна завжди бути уособленням сили, честі, мужності та патріотизму».            

Протягом свого навчання гвардійці будуть опановувати військову справу офіцера Національної гвардії України за різними спеціальностями на трьох факультетах: командно-штабному, логістики та гуманітарному.

«Ось і настав цей день. Тепер ми стали військовими. Ми на службі. Ми у військах. Присягу прийняли, то ж знаємо, що є і військовий обов’язок, і курсантська честь! Так нехай же здоров’я нас не підводить, а всі неприємності повз нас проходять. Ми віримо в себе, ми пишаємося собою», – від усіх курсантів зі святом привітав Дмитро Фартушний.

Присутні вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули, захищаючи мир, спокій, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави хвилиною мовчання.

Завершила урочистості, піснею «Захисник України», заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ