новини

Привітання командувача Національної гвардії України з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України

22.08.2021 11:30

Шановні військовослужбовці, працівники та ветерани Національної гвардії України! Шановні громадяни України!

 

Наша Держава святкує визначну дату – 30 років своєї Незалежності. Усі пережиті події, втрати і перемоги, випробування і досвід, які ми отримали за цей час – дуже багато говорять про гідність, стійкість і єдність нашого народу. І про вмотивованість та міць нашого війська.

 

Ми з шаною ставимося до державних та національних символів, до своїх традицій. День Державного Прапора та День Незалежності України – це важливі національні свята, які нас об’єднують і дають зрозуміти, що нам є чим пишатися!

 

За останні кілька років Національна гвардія України активно розвивалася, нарощувала свій бойовий потенціал та оснащення, здобувала досвід в умовах ведення бойових дій та вивчала міжнародний. І сьогодні ми можемо впевнено заявити про високий рівень багатопрофільної майстерності.

 

Кожного дня цінність Незалежності зростає. Бо щосекунди хтось вкладає в це свої зусилля, свій час, а іноді – своє здоров’я і життя. Ми пам’ятаємо кожен подвиг тих, хто загинув у боротьбі за незалежність України. На нашій відповідальності – захист конституційних надбань багатьох поколінь українців, доля української державності, європейське майбутнє наших дітей. Довіра населення залишається важливим маркером і мотиватором нашої служби задля безпеки держави і її громадян.

 

Національна гвардія й надалі надійно стоятиме на варті незалежності й територіальної цілісності України та закладе нові переможні дати в історію.

 

Я гордий носити гвардійський однострій та вдячний кожному гвардійцю, який щодня несе службу на різних фронтах, захищає державний суверенітет України, робить внесок у її Незалежність і безпеку.

 

Дякую кожному захиснику і захисниці, які проявляють мужність та наполегливість, вірність військовій присязі та порядності. А Вашим родинам, вашим близьким, ветеранам, волонтерам, лікарям – вдячний за розуміння, підтримку і допомогу.

 

Від щирого серця бажаю усім, хто стоїть на захисті української Незалежності, –  здоров’я, мужності, стійкості, віри в себе та життєвих сил! А нашій єдиній і неподільній Україні – миру і процвітання!

 

З Днем Незалежності, Україно!

 

З повагою

командувач Національної гвардії України

генерал-полковник

Микола БАЛАН