новини

Привітання начальника Національної академії Національної гвардії України з Днем ракетних військ і артилерії та Днем інженерних військ України

03.11.2021 12:53

Панове офіцери, військовослужбовці військової служби за контрактом, ветерани, курсанти та солдати Академії!

 

Сьогодні військовослужбовців України об’єднує одразу два свята – День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ України.

Колектив Академії Нацгвардії має потужний інженерний склад. Починаючи з дня заснування нашого навчального закладу, ми здійснюємо підготовку військових інженерів і продовжуємо це робити сьогодні. Офіцери Академії були в складі перших екіпажів бронетранспортерів, і саме вони готували фахівців з експлуатації ракетного та артилерійського озброєння в зоні АТО/ООС. І сьогодні, саме наші вихованці обіймають більшість посад, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням ракетних і артилерійських комплексів та керують інженерними підрозділами в Національній гвардії України.     

Ракетні війська і артилерія є основною вогневою силою у військових операціях, які проводяться, адже виконують до 70% загального обсягу завдань із вогневого ураження об’єктів противника. Починаючи з 2014 року, артилерійське забезпечення Національної гвардії України зазнало суттєвих змін. Зокрема, після створення оперативних гвардійських частин, до їх складу ввійшли підрозділи наземної артилерії. Разом із тим, виникло питання кадрового забезпечення зазначених підрозділів підготовленими фахівцями з експлуатації артилерійського озброєння, корегувальниками вогню артилерії та номерами обслуги артилерійських систем. Академія Національної гвардії України, як основний підрозділ забезпечення кадрами, взяла активну участь у підготовці необхідної кількості фахівців.

На сьогоднішній день важко уявити українську армію без інженерних військ, які є однією із складових у зміцненні обороноздатності держави. Розмінування і розвідка позицій, будівництво укріплень і мостів, створення переправ і неприступних ліній оборони – все це завдання військових інженерів.

Шановні військовослужбовці! Прийміть найтепліші та найщиріші вітання із Днем ракетних військ і артилерії та Днем інженерних військ України! Впевнений, що ваш бойовий досвід, самовідданість та пильність будуть і надалі сприяти зміцненню оборонної могутності нашої країни. Бажаю вам, вашим рідним і близьким мирного неба, міцного здоров’я, щастя, благополуччя та нових звершень для процвітання нашої Батьківщини.

 

З повагою, начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський