новини

Привітання начальника Національної академії з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

13.10.2020 16:27

 

Панове офіцери, військовослужбовці, курсанти, солдати та колектив Академії!

14 жовтня Україна та українці по всьому світу відзначають потрійне свято: духовне – Покрова Пресвятої Богородиці, історичне – День українського козацтва та звитяжне – День захисника України. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, адже символізують зв’язок поколінь та споконвічні героїчні традиції нашого народу.

День захисника України – особлива дата, святкування якої у черговий раз показує наскільки важливими є сьогодні військові для нашої країни. Стоячи на варті ратної справи, ви кожного дня ризикуєте власним життям під час боротьби із ворогом на сході України. Символічно, що саме в Харкові виховують майбутніх офіцерів, які захищатимуть країну. Ми пам’ятаємо як у 2014 році курсанти захищали обласну державну адміністрацію в Харкові, пам’ятаємо, як офіцери Академії одними з перших взяли участь у антитерористичній операції і отримують бойовий досвід по сьогоднішній день – весь цей досвід і розуміння того, що ворог зовсім поряд, в сусідній області, і мотивує нас готувати справжніх, професійних та сучасних захисників України.

Постійно вдосконалюючись, переймаючи досвід іноземних представників, спираючись на унікальний колектив професіоналів, Академія Національної гвардії гідно виконує своє головне завдання – готує висококваліфікованих захисників України. А сучасні офіцери Національної гвардії доводять, що військова служба відкриває перспективи для майбутнього розвитку.

У цей день ми віддаємо шану пам’яті загиблим у боях за нашу свободу та територіальну цілісність, вшановуємо усіх, хто сьогодні мужньо виконує свій громадянський обов’язок – захищає Україну.

Щирі вітання для ветеранів, учасникам бойових дій, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів.

Бажаю миру на нашій землі, щастя, добра, твердості духу, оптимізму та натхнення на успішні починання на користь Батьківщини. Нехай нас єднає невгасиме світло віри, а заступництво Пресвятої Богородиці надає нашим воїнам-захисникам сил у нелегкій боротьбі та оберігає їхні життя! Слава Україні!

 

З повагою 

Начальник Національної академії Національної гвардії України 

    генерал-лейтенант                                                             Сергій Соколовський