новини

Привітання, нагороди, святковий марш та перший крок до здійснення мрії. Як Академія відзначає День знань

01.09.2021 19:35

У Національній академії Національної гвардії України розпочався черговий навчальний рік. Традиційно перше вересня стартувало із урочистого ранкового шикування.

Відкрила захід солістка оркестру Академії Ольга Полежака, яка у супроводі танцювального колективу курсанток-першокурсниць, виконала символічне музичне привітання.

Увесь особовий склад привітав начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Очільник навчального закладу зачитав привітання від командувача Національної гвардії України, а потім звернувся до присутніх: «Хотів би сказати нашим першокурсникам, сьогодні ви робите перший крок до вашої мрії. Цей день завжди особливо урочистий та хвилюючий. Саме з нього починається незвіданий, але цікавий шлях пізнання. Глибока шана, вам, науково-педагогічний колектив. Ваша робота – це покликання та особлива відповідальність за підготовку висококласних офіцерів як для Національної гвардії України, так і для нашої держави. Здоров’я вам, добробуту, сил та натхнення на шляху формування військових професіоналів. Всім присутнім бажаю успіхів у навчанні, наукових здобутків та незламної віри у мирне майбутнє нашої Батьківщини».

Під час урочистої частини деяким офіцерам було присвоєно чергові військові звання, занесено на дошку пошани МВС із врученням нагрудного знаку «Кращий науковий працівник», нагороджено відомчими заохочувальними відзнаками Національної гвардії України, цінними подарунками, присвоєно науковий ступінь – кандидата наук і кандидата педагогічних наук, а також декільком солдатам присвоєно статус учасника бойових дій.   

Привітала першокурсників та увесь особовий склад Академії й завідувач кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Ірина Лисичкіна.

Особливо натхненними для першокурсників є слова випускників. Так, дівчат та хлопців привітав випускник 2021 року лейтенант Олександр Запара. «Шановні першокурсники, сьогодні ви розпочинаєте цікавий і водночас тернистий шлях до навчання у славетному військовому навчальному закладі. Впевнений, що ви зробили шляхетний життєвий вибір – стати захисником України. Саме ви через чотири роки станете основою перспективної Національної гвардії України європейського зразка. Високопрофесійні, підготовлені, а головне - патріотично налаштовані, з Україною в серці. Саме вам продовжувати бойові традиції, охороняти спокій нашого народу, - зазначив лейтенант Олександр Запара. - Упевнений, що вами керує єдине бажання гарно навчатися, охороняти спокій нашого народу, професійно розвиватися. Нехай лейтенантські зорі, які з часом засяють на ваших плечах, спонукають вас впевнено йти до своєї мети та здійснювати мрії. Від імені випускників бажаю вам успіхів у навчанні та службі, міцного здоров’я, добра, миру та злагоди».

Від імені всіх першокурсників до гвардійців звернулася курсантка гуманітарного факультету Марія Паламарчук.

«Сьогодні наша країна святкує день знань. Це свято є особливим, тому що воно символізує старт для тих, хто хоче отримати знання, а особливо для нас – першокурсників. Саме з сьогоднішнього дня ми починаємо йти сходинками професійного розвитку, - прокоментувала курсантка. - Хочу подякувати всім викладачам, які присвячують своє життя нелегкій педагогічній справі, адже завдяки вам твориться майбутнє. Усім курсантам бажаю наснаги. Нехай цей навчальний рік принесе максимум користі від нових знань. Обрана нами професія військовослужбовця нелегка, тож давайте наполегливо вчитися, щоб стати професіоналами своєї справи, а також із честю нести звання курсант Національної академії Національної гвардії України».

Також військовий капелан Академії отець Григорій зачитав благословенну молитву на початок навчання та окропив всіх присутніх освяченою водою.

Завершилося святкове шикування урочистим маршем.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ