новини

Про новий спортивний комплекс, який розвиває командний дух (ВІДЕО)

06.10.2021 16:16

Пройшло менше місяця з того моменту як у Національній академії Національної гвардії України відкрили новий спортивний комплекс.   Відтепер, гвардійці Академії мають можливість краще розвинути навички із різних видів єдиноборств і кросфіту. Заступник начальника кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов провів коротку екскурсію спортивним комплексом. Про побачене та почуте, читайте далі в матеріалі.  

398,65 м2 – саме такою є площа спортивного комплексу. Комплекс включає в себе і гімнастичний майданчик загальною площею 93,5 м2. Передбачається, що у залі будуть проводити навчальні заняття, а саме комплексні тренування. Також зал направлений на роботу гуртків та секцій з кросфіту та рукопашного бою. Для цього встановлені боксерський ринг і татамі. На рингу проводяться заняття з рукопашного бою, а татамі, площею 60 м2, використовується як для занять із секційної роботи, так і навчальних занять.

 

Ключові особливості нового залу  

По-перше, комплекс оснащений кардіозоною, а це 3 гребні тренажери «Concept2 » і 2 велотренажери «Assault AirBike», які використовуються під час функціональних тренувань.

«По-друге, родзинкою залу є функціональна станція, яка надає можливість одночасно залучати до тренувань або занять групу курсантів у кількості до 30 чоловік. Також зал оснащений і буде ще поповнюватися вільними вагами, а саме гексагональними гантелями, штангами, дисками різної ваги, які дають змогу виконувати парні тренування. Так, курсантам надається певне завдання і кожне завдання вони повинні виконувати синхронно. Потім курсанти виконують по черзі вправи на кардіотренажері, гімнастичні вправи на функціональній станції, а це виходи силою, підтягування різними способами, батерфляй, кіпінг. У ці комплекси будуть входити і вправи з вільними вагами, такими як функціональні гантелі, гирі, диски і штанги. Більше того, ми отримуємо гарні умови для роботи з власним тілом, все це фіксується в комплекси, які надають можливість тренувати таку якість як функціональна витривалість. Саме вона адаптує організм до навантажень, які виникають під час службової діяльності військовослужбовця. Не можна оминути увагою й той факт, що одночасно у залі можуть займатися 2 навчальні групи, а це до 50-ти гвардійців».

Секційна робота, яка розвиває впевненість у собі

За словами Артема Турчинова, секційна робота проводиться лише під наглядом тренера, який показує техніку виконання прийомів - від найбільш легких до складних, відповідно до готовності курсанта.

«З кожним тренуванням завдання ускладнюються, але акцент хочу зробити на парних тренуваннях, які надають навички групового лідерства, роботи в команді, яка дуже потрібна сучасному військовослужбовцю, адже розвиває багато позитивних психологічних якостей, зокрема впевненість у собі».

І знову повертаємося до функціональних можливостей залу. Він надає змогу проводити змагання із кросфіту або функціонального тренінгу. Так, у команді можуть бути до 6 чоловік від курсу. При цьому, не має різниці в тренуваннях між хлопцями та дівчатами, на думку Артема Турчинова, вони, перш за все, військовослужбовці, а гендерна політика диктує рівність жінок і чоловіків.

«Єдина особливість - під дівчину ми масштабуємо завдання, зокрема звертаємо увагу на вагу з якою працюють курсантки. За часом планові заняття з викладачами тривають з 9:00 до 14:00, а з 15:30 до 18:30 починається секційна робота».

Фітнес-позитивні перспективи

Варто додати, що спортивний комплекс надає можливість займатися жінкам-військовослужбовцям з числа офіцерів і контрактників, які проходять службу в Академії тренуваннями з фітнесу.

«За планом професійної підготовки, вони мають заняття з фізичної підготовки. Планується доповнити їх звичні заняття ще й роботою з тренером, щоб курсанти вдосконалювалися не тільки у спорті. Наприклад, це можуть бути заняття з різних направлень фітнесу».

Досягнення, які не змусять довго чекати

Заняття у новому спортивному комплексі, на переконання заступника начальника кафедри фізичної підготовки та спорту Артема Турчинова, розвивають силові показники, надають змогу підготуватися як до обласних, так і всеукраїнських змагань.  А оновлена навчально-матеріальна база сприяє розвитку курсанта як особистості. Також зараз триває набір на секцію з гирьового спорту, кросфіту, рукопашного бою, боротьби самбо, легкої атлетики. Кожен курсант має можливість підійти до викладача, визначити час, коли буде проведено відбір і, таким чином, формується молоде поповнення до існуючої команди.

«Всі спортивні заходи ми проводимо згідно з планом-календарем, який затверджуємо з початку календарного року. Можу запевнити, що відкриття нового спортивного комплексу тільки підвищило бажання спортивного розвитку в курсантів Академії. Тож, скоро переконаєтеся, попереду нові досягнення та нові перемоги». 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ