новини

Просторе приміщення, нові меблі та комп’ютерна техніка. В Академії Нацгвардії відкрили оновлений корпус бібліотеки

12.07.2021 16:21

 

У Національній академії Національної гвардії України відкрили оновлений корпус науково-технічної бібліотеки. Капітальний ремонт приміщення завершили у травні цього року.

Відтепер, на третьому поверсі розміщений просторий хол, обладнаний м’якими меблями і телевізором, приміщення книгосховища та книговидачі з сучасними стелажами. Також, у оновленій бібліотеці знаходяться два читальних зали на 30 та 16 місць, обладнаних відповідною кількістю комп’ютерної техніки та телевізорами. 

Науково-технічна бібліотека Академії займає 2 поверхи на яких розміщено 5 читальних залів, загальною кількістю 166 місць. Тоді як книжковий фонд нараховує більше 86,000 тисяч примірників.

Завідувач науково-технічною бібліотекою Олена Калінова зазначила, що відремонтований корпус повністю відведений для літератури гуманітарного та економічного напрямку. Крім того, на третьому поверсі знаходиться бібліотека для службового користування, а також кімната зберігання дипломів та наукових робіт.

«Ремонт і відкриття нового приміщення – це радість для всього нашого колективу бібліотекарів. Курсанти також вже давно чекали на відкриття цього корпусу, адже злагоджений навчальний процес просто неможливо уявити без бібліотеки. Гвардійці кожного дня беруть книги на пари та самопідготовку, використовують літературу для написання рефератів, курсових та магістерських робіт, - розповіла Олена Калінова. – Якщо раніше вся література знаходилася на одному поверсі, тепер другий поверх відведено для літератури військового та технічного профілю, а на третьому знаходяться книги та періодика гуманітарного і економічного напрямку. Такі новації дуже позитивно впливають на функціонування бібліотеки, адже спрощують книговидачу, збільшують фонд та впорядкованість. Офіцери, викладачі, курсанти та студенти мають можливість працювати у просторих та оснащених комп’ютерами читальних залах із постійним доступом до локальної мережі Академії».     

Радіє відкриттю нового приміщення і курсантка першого року навчання гуманітарного факультету Ольга Кльоц.

«Мені та іншим курсантам, які навчаються на гуманітарному факультеті Академії, дуже пощастило, адже, відтепер, цілий поверх виділено на літературу гуманітарного напрямку, - вважає Ольга Кльоц. – Це значно полегшить пошук та прискорить видачу потрібної літератури. Та й просто прийти після насиченого дня та посидіти за книгою у світлому і сучасному приміщенні стало значно приємніше».   

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ