новини

Протягом тижня курсанти та строковики Академії переглянули 22 вистави у 10 театрах

01.12.2021 16:11

Лише за минулий тиждень 651 курсант відвідав театри Харкова, а протягом місяця понад 2000 курсантів та строковиків Академії мали чудову нагоду познайомитися з театральним мистецтвом Харкова.

Нагадаємо, це стало можливим після підписання в квітні цього року Меморандуму про співпрацю із культурно-освітніми закладами Харківщини.

Курсанти гуманітарного факультету разом з курсовим офіцером капітаном Кирилом Колесніковим відвідали Харківський державний академічний драматичний театр ім. О.С. Пушкіна. Військовослужбовці переглянули виставу «Біг». за мотивами одного із найяскравіших творів легендарного киянина Михайла Булгакова. Виставу було створено за підтримки Українського культурного фонду.

Військовослужбовці гуманітарного факультету відвідали Харківський Будинок Актора, де у театрі «Нова сцена» переглянули спектакль «Муж на час» у постановці Миколи Осипова. Що рухає цим світом? Що робити, коли обранець не один? І, як виявляється, ви теж не єдина для нього. Все переплелося в закрученому і пікантному сюжеті вистави: чоловіки, дружини, коханці, коханки … Як вибратися з плутанини – дізнавались курсанти гуманітарного факультету.

А Харківський театр ляльок надав курсантам прекрасну можливість переглянли виставу для дорослих «Скотний двір». Це ексцентричне шоу про те, що відбувається, коли тварини починають жити за людськими законами. Хоча так це лише на перший погляд. А по суті своїй – це іскрометна та саркастична постановка про те, що буває, коли люди починають поводитися, як тварини. Бонусом для курсантів стало знайомство з унікальним музеєм театру, який є найстарішим в Україні. Фонд Музею налічує понад 11 тисяч різних експонатів, які зберігають історію мистецтва граючих ляльок та людей, пов'язаних із цим мистецтвом.

Ще одним театром, який, як і завжди, гостинно відкрив двері для курсантів Академії, став «Театр 19», в якому гвардійці переглянули виставу «Шукаю роботу» за творами драматургу Жорди Галсерана. Актори театру надали курсантам можливість потрапити у світ корпоративних маніпуляцій, зрад та лицемірства.

Колектив Харківського театру ім. О.С. Пушкіна запропонував гвардійцям класику світової літератури «Три сестри». Текст А. П. Чехова залишається недоторканим. Усі теми у постановці звучать гостро та актуально. Спектакль побудований на спогадах та образах з дитинства, а музика дарує глядачеві можливість поринути у той радісний та світлий час.

Курсанти гуманітарного факультету відвідали театр SaHaLin Ua, де переглянули комедійну виставу «ЖеЗеЛе». Доречи, одним з авторів літературно матеріалу є Василь Шукшин.

«У виставі було висвітлено життєві проблеми, але з комедійним підходом. Аби проаналізувати проблеми та ризики свого життя, потрібно подивитися на ситуації з боку та під іншим кутом. Дякуємо всьому акторському складу за чудову гру та яскраві емоції», - розповідає полковник Сергій Іщенко.

Дуже різноманітним та насиченим видався «театральний тиждень» для строковиків батальйону забезпечення навчального процесу. Хлопці відвідали Харківський державний цирк, театр для дітей та юнацтва та театр «Мадригал».  Мюзикл «Легенда про короля Артура» та драма «Все життя попереду» за мотивами роману Еміля Ажара – майже протилежні за формою та змістом вистави, але обидві «достукались» до сердець строковиків.

«Події війни та сучасності очима літньої жінки, яка переосмислює своє життя, своє відношення до оточуючих та відношення світу до себе самої. Дуже сподобався спектакль, а гра акторів настільки реалістична, що втрачаєш відчуття часу та простору», - розповідає Євгеній Воронцов.

«Я досі під враженням», – поділився емоціями після перегляду мюзіклу «Легенда про короля Артура» строковик Алі Харченко. - Дуже цікава сучасна інтерпретація історичних подій та персонажів».

А вже наступного тижня курсантів та строковиків гостинно очікують актори та музиканти 15 харківських театрів, обласної філармонії та державного цирку.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ