новини

Психологиня Академії провела заняття з психологічної підготовки

15.01.2024 16:53

У Національній академії Національної гвардії України з бійцями, які задіяні до виконання службово-бойових завдань, провели заняття з психологічної підготовки. Офіцер служби психологічного забезпечення майор Алла Кондратьєва розповіла та практично продемонструвала методи і прийоми самодопомоги та саморегуляції під час стресу.

«Постійне напруження може вплинути не тільки на фізичне здоров'я військовослужбовця, але й на психічне. Наше завдання – надати бійцям знання та навички, щоб вони змогли впоратися зі стресом у процесі, або після виконання службово-бойових завдань», – говорить психологиня.

Під час заняття бійці отримали практичні навички з підтримання власної психологічної стійкості та готовності до виконання службово-бойових завдань.

«Сьогодні я навчала бійців дихальним практикам. Адже дихання може бути ефективним способом впливу на тонус м’язів й емоційні центри мозку. Навчила методикам, що допомагають впоратися з емоціями шляхом натискання на відповідні активні точки на тілі, – додає Алла Кондратьєва. – Щоб переключитися з певних емоцій, розказала про когнітивні практики. Основне завдання таких практик – знизити рівень емоційного напруження і використовувати отриманні знання в умовах сьогодення. Загалом тренінг дав уявлення бійцям, як діяти в умовах стресових ситуацій, як допомогти своєму товаришу або побратиму, щоб вивести його зі стану стресу, відновити боєздатність».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ