новини

Пуск ракет та ураження повітряних цілей. Як гвардійці з військ тренуються на сучасних тренажерах Академії

27.04.2021 16:41

В Національній академії Національної гвардії України розпочалися підготовчі курси для військовослужбовців військової частини 3017 Східного оперативно-територіального об’єднання. Протягом чотирьох днів військовослужбовці пройдуть підготовку щодо знищення різноманітних цілей на тренажерах ПЗРК «ІГЛА», ПТУР «Фагот» та  ПТРК «Корсар». На зборах задіяні 74 військовослужбовця.

Керівником зборів є старший викладач кафедри вогневої підготовки Академії підполковник Сергій Бородін.

Сьогодні підготовка розпочалася з тренажеру стрільця-зенітника ПЗРК «ІГЛА», де гвардійці відпрацювали підготовку до бою, пошук цілей та всі елементи пуску ракети.

Зазначимо, що тренажер повністю імітує виконання стрільби з бойового ПЗРК «ІГЛА». В спеціальних окулярах, що вмонтовані в шолом, гвардійці бачать повітряну ціль, на моніторі – обстановку навколо. Програмне забезпечення імітує різні погодні умови, характерні для сучасних видів бою.

«Наразі в Академії бойові розрахунки ПЗРК «ІГЛА», ПТУР «Фагот» та  ПТРК «Корсар» опановують свій фах на підготовчих курсах. Головне завдання – навчати бойові розрахунки діяти у різній обстановці, взаємодіяти з іншими підрозділами на полі бою. Гвардійці отримають найновіші знання щодо роботи з комплексами, мають можливість постійно спілкуватися з викладачами вогневої кафедри Академії та переймати досвід. Сьогодні військовослужбовці досконало відпрацювали нормативи з ураження повітряних цілей», - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін. 

На протитанкових комплексах «ФАГОТ» та «Корсар» гвардійці вдосконалювали практичні навички ведення вогню по різноманітним броньованим цілям в різних умовах обстановки. Крім того, військові тренувалися виявляти цілі на полі бою, проводили пуски ракет та супроводжували їх до враження цілі.

«Тренажери дають змогу не тільки виконувати різноманітні вогневі завдання, а й повністю відчути себе на полі бою. Обстановка була максимально наближеною до бойової, ми виконували вогневі завдання і знищували цілі», - розповідає стрілець-зенітник військової частини 3017 солдат Микола Скрипник.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ

Відділення інформації і комунікації Східного ТУ