новини

Ревакцинація військовослужбовців та службовців Академії від COVID-19

07.07.2021 17:27

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України ревакцинуються для запобігання інфікуванню COVID-19. Вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції в Академії проходить з 2 квітня. Гвардійцям роблять щеплення вакциною CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, а також вакциною Oxford/AstraZeneca, розробленою Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZenecа.

На сьогоднішній день щеплення зробили 2164 гвардійців, серед яких – 1196 вже отримали другу дозу щеплення та завершили вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19.

«Важливість ревакцинації полягає у тому, що одна щеплена людина захищає від COVID-19 не тільки себе, але й оточуюче суспільство. Особовий склад Академії Нацгвардії відповідально ставиться як до процесу вакцинації, так і обов’язкової ревакцинації. Ми проводимо увесь комплекс заходів, аби убезпечити як себе, так і громадян від поширення коронавірусної інфекції»,- розповідає начальник медичної служби Академії підполковник Богдан Розумович.

Нагадаємо, перед щепленням військовослужбовці підписують необхідні документи, а також проходять лікарський огляд. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після вакцинації протягом 30 хвилин триває спостереження. Також проводиться введення даних вакцинованих у загальну базу даних.

Сама процедура щеплення, як свідчать провакциновані, проходить швидко та безболісно.

«Реакція організму на ревакцинацію, вже значно легша на другий раз навіть не боліла рука у місті уколу. Думаю, мій організм має тепер має високий імунітет. А найголовніше, що я добре себе відчуваю», - ділиться враженнями після щеплення курсант факультету логістики Назар Зубков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ