новини

Сила, спритність та витривалість. У навчальному центрі пройшли змагання з кросфіту

09.08.2021 16:43

Цієї неділі в навчальному центрі Академії Нацгвардії пройшли змагання з кросфіту. Оцінювала курсантів суддівська колегія у складі викладачів кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенантів В’ячеслава Оленченко та Миколи Василенко.

Участь у змаганнях взяло 42 військовослужбовці. Кожна команда складалася із 14 гвардійців – відібраних кращих спортсменів 3 навчальних рот. Вправи виконували послідовно на 7 точках, а саме: підтягування на перекладині, штовхання колеса, бурпі, жим штанги лежачи (50 кг), махи гирі, присідання з гирею (32 кг) та відпрацювання вправ на прес.

«В першу чергу, ці вправи виконуються для покращення всіх загальних фізичних якостей військовослужбовця – це швидкість, сила, спритність та витривалість, - розповідає лейтенант Микола Василенко. -  Змагання проводяться для згуртованості військовослужбовців, щоб вони відчували дух змагання і покращували свої фізичні якості, підіймали бойовий дух і розуміли, що не можна зупинятися. Потрібно постійно покращувати рівень фізичної підготовки за допомогою змагань і фізичних вправ».

Місця розподілились наступним чином: першість отримала 1 навчальна рота, 2 місце посіла 3 навчальна рота та 3 місце – 2 навчальна рота.

В особистій першості в підтягуванні на перекладині 1 місце посів солдат Сергій Симоніка. У вправі зі штовхання колеса переміг солдат Тігран Василишин. Під час виконання бурпі переміг солдат Ярослав Євтушенко. Солдат Тарас Рукавець зайняв 1 місце, виконуючи жим штанги лежачи. У вправі махи гирею першість отримали солдати Ілля Калинчук та Артем Важенцев. Солдат Денис Тищенко переміг у вправі присідання з гирею. Під час відпрацювання вправ на прес перемогу здобув солдат Ярослав Крицький.

«Кросфіт виявився дуже інтенсивним і виснажливим. Єдине, про що я думав на змаганнях - це про свою команду, честь нашої роти і про нашу спільну справу», - розповідає курсант 1 роти навчальних зборів Ярослав Євтушенко.

Зазначимо, що під час навчання у навчальному центрі значну увагу приділяють спорту. Щоденна ранкова фізична зарядка, навчальні заняття, спортивно-масова робота, фізичне тренування в процесі навчально-бойової діяльності - з усім цим кожного дня зіштовхуються майбутні курсанти Академії Нацгвардії. Для цього в навчальному центрі є гімнастичне містечко. На ньому є гімнастичні перекладини, спортивні бруси, майданчик для рукопашного бою, баскетбольний і волейбольний майданчик. Також на території є водна станція, стадіон та загальновійськова смуга перешкод. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ