новини

Сила, спритність, витривалість – три складові відмінного результату під час іспиту з фізичної підготовки у офіцерів

11.06.2020 13:12

Офіцери, які навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр, склали фінальний іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки.

Оцінювали випускників начальник відділу фізичної підготовки і спорту Головного управління НГУ полковник Сергій Лещеня, керівництво та представники науково-педагогічного складу Академії Нацгвардії.

Іспит склали 124 офіцери із підрозділів Національної гвардії та Збройних сил України.

Упродовж двох днів військовослужбовці виконували наступні нормативи: підтягування на перекладині чи комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на один кілометр.

 «Я з 2004 року приймаю іспити з фізичної підготовки в Національній академії. Відповідними нормативними документами визначено, що кожен офіцер особисто відповідає за свій рівень підготовки. І всі знають, що напружені тренування та фізична підготовка розвивають силу, спритність і витривалість. І ми наразі перевіряли фізичну, психологічну та матеріально-технічну готовність як військовослужбовця, так і підрозділу в цілому до виконання завдань за призначенням», - зазначив начальник відділу фізичної підготовки і спорту Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Лещеня.

Оцінка за виконання вправи виставлялася у відповідності до вікової групи та діючої нормативної бази. 

«Результати здачі нормативів дозволяють констатувати, що випускники систематично займаються фізичною підготовкою. У підсумку всі демонструють відмінні та добрі результати та мають потенціал для досягнення високих результатів», - додає полковник Сергій Лещеня.

Випускник оперативно-тактичного факультету, командир групи підполковник Андрій Дорофєєв займається спортом систематично. Офіцер розповідає, що головна мотивація для нього – це бути задоволеним результатом.

«Спортом я захоплююсь з дитинства, це вагома частина мого життя. Професійно займаюся бодібілдингом, виступаю на всеукраїнських змаганнях. Тож для мене в задоволення підкорювати  спортивні вершини та досягати висот. Загалом всі нормативи на іспиті я склав на відмінно. І надалі планую  професійно розвиватися у своєму виді спорту», - говорить випускник.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ