новини

Синьо-жовті пряники «НГУ»: курсанти Академії спекли 500 пряників для захисників та захисниць України

29.09.2023 12:17

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії виявили бажання приготувати пряники, патріотично розфарбувати їх та передати пораненим бійцям у Харківський військовий госпіталь та військовим підрозділів «Буревій» і «Азов» на передову.

Усього вийшло приготувати 500 пряників. Разом з пряниками захисникам та захисницям передадуть яблука та мед.

Чергову волонтерську допомогу гвардійці передають одному із керівників благодійної організації Rotary Club Kharkiv "New Level" Володимиру Безимянову, який згодом особисто відвозить військовим на передову.

«Для нас це вже стало традицією допомагати нашим військовим та цивільним. Цього разу з нагоди Дня захисників та захисниць ми вирішили порадувати наших військових та приготувати їм водночас смачненький та символічний подарунок. Тому, ми спекли пряників та розфарбували їх синьо-жовтими фарбами з написом «НГУ». Сподіваємось, що нашим бійцям сподобається і це хоч трохи підніме їм настрій та бойовий дух», - розповідає курсант Олександр.

Зазначимо, що не вперше курсанти допомагають військовим та цивільному населенню. Власними руками курсанти готували великодні паски, в’язали маскувальні сітки та передавали усе це захисникам та захисницям. Різного виду медикаменти, радіостанції, квадрокоптери – усе це за власної ініціативи військові Академії закупляли та відправляли тим, хто цього потребував.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ