новини

Слухачі Академії ознайомилися із діями командира під час проведення масових заходів

22.02.2021 12:03

 

У офіцерів-магістрів першого року навчання Національної академії Національної гвардії України відбулося бінарне заняття. Слухачі оперативного факультету вивчали порядок участі командирів військових частин у забезпеченні громадської безпеки та охорони громадського порядку під час проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій та інших масових заходів, що створюють небезпеку для життя та здоров’я.

Заняття провели старший викладач кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Володимир Жабінський та заступник командира військової частини 3017 зі служби полковник Олександр Бутов.

«У рамках заняття офіцери розглядали порядок роботи командира частини щодо охорони громадського порядку, а також організації та проведення масових заходів. Тактичне завдання полягало у забезпеченні проведення ходи від вулиці Сумської до площі Конституції міста Харкова, а також покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, - розповів Володимир Жабінський. – Представник однієї з військових частин Харкова, полковник Олександр Бутов, поділився із слухачами практичним досвідом та чітко окреслив проблемні питання щодо організації проведення масових заходів».

За словами полковника Олександра Бутова, гвардійці військової частини 3017 НГУ постійно беруть участь в охороні громадського порядку під час масових заходів міста Харкова.

«Користуючись нагодою поділитися із молодшими колегами практичним досвідом, я розповів слухачам Академії про процедуру прийняття рішення за окресленим напрямком. При цьому, прийняття рішення може відрізнятися у залежності від того чи є в командира час на підготовку, чи завдання виникло спонтанно, - зазначив Олександр Бутов. - Крім того, ми обговорили алгоритм дій, яким користується командир під час прийняття рішення, а також порядком залучення особового складу, сил та засобів».

Для слухача оперативного факультету, капітана Сергія Гіренка це вже четверте бінарне заняття. Гвардієць наголосив, що бінарне заняття, проведене за участю полковника Олександра Бутова - це вагоме доповнення до практичного досвіду військовослужбовців, які проходять службу в частинах із охорони громадського порядку та інших частинах, які залучаються до такого типу служби.

 

«Отримані знання ми застосовуватимемо в повсякденній діяльності, тому що забезпечення безпеки громадян під час масових заходів – одне із завдань, яке виконують підрозділи Національної гвардії України, - поділився капітан Сергій Гіренко. – Вважаю, що правильним є той факт, що викладачі звертали особливу увагу на ризики, які можуть виникнути під час масових заходів. Насамперед, це стосується ризиків, які пов’язані з життям та здоров’ям людей».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ