новини

Слухачі Академії ознайомилися із роботою командира в ході бойових дій

09.03.2021 16:41

В офіцерів-магістрів першого року навчання Національної академії Національної гвардії України пройшло бінарне заняття. Слухачі оперативного факультету ознайомилися з роботою командира бригади (полку) Нацгвардії з управління підрозділами протиповітряної оборони в ході бойових дій (виконання завдань за призначенням).

Заняття провели заступник начальника кафедри оперативного та логістичного забезпечення полковник Максим Адамчук та начальник протиповітряної оборони військової частини Східного оперативно-територіального об'єднання НГУ підполковник Руслан Малецький.

Протягом заняття слухачі розглянули питання щодо здійснення взаємодії з підрозділами, що прикриваються та взаємодіючими підрозділами. Крім того, офіцери обговорили питання стосовно безпосереднього прикриття та наземної оборони позицій підрозділами протиповітряної оборони Національної гвардії України в ході бойових дій.

«Заняття було корисним з точки зору практичної складової. Значна кількість прикладів з досвіду застосування підрозділів протиповітряної оборони розширила наш світогляд щодо розвитку форм та способів застосування відповідних підрозділів», - зазначив командир групи майор Ігор Селідбовський.

Нагадаємо, що з офіцерами та курсантами щотижня проводяться бінарні заняття, як з офіцерами Головного управління НГУ, так і військових частин.

Автор: старший лейтенант Ілля Бухенко