новини

Слухачі Академії вивчали забезпечення громадської безпеки

22.09.2021 16:05

 

У офіцерів-магістрів першого року заочної форми навчання Національної академії Національної гвардії України пройшло бінарне заняття. Слухачі оперативного факультету ознайомилися із організацією роботи командира військової частини Нацгвардії та виконанням завдань з охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки на півріччя та на добу.

Заняття провели старший викладач кафедри оперативного мистецтва Володимир Жабінський та начальник відділу організації служби з охорони громадського порядку секції служби Центрального ТУ підполковник Сергій Манько.

Протягом заняття слухачі розглянули питання щодо з’ясування командиром військової частини Нацгвардії завдання на охорону громадського порядку та забезпечення громадської безпеки на півріччя та на добу. Крім того, відпрацювали питання щодо віддачі попередніх розпоряджень підлеглим по підготовці до виконання завдань з охорони громадського порядку.

Підполковник Сергій Манько визначив обсяг завдань підрозділам з охорони громадського порядку на півріччя та на добу та довів порядок прийняття рішення командиром військової частини на виконання завдання.

«На занятті я поділився практичним досвідом щодо порядку графічного відпрацювання рішення командира військової частини. Довів актуальність даного питання у сучасному світі щодо забезпечення громадської безпеки та охорони громадського порядку під час проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій та інших масових заходів, що створюють небезпеку для життя та здоров’я громадян», -  наголосив підполковник Сергій Манько.

Заняття пройшло з практичним використанням графічної частини рішення на півріччя та на добу з охорони громадського порядку, на якій було нанесено зміни оперативної обстановки та їх вплив на порядок прийняття рішення на оформлення в книзі служби.

«Заняття було корисним з точки зору практичної складової. Значна кількість прикладів стосовно практичного заповнення розділів книги служби з охорони громадського порядку та порядку занесених даних під час відпрацювання графічних документів розширила наш світогляд», -зазначив командир батальйону однієї з військових частин підполковник Олександр Черевко.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ