новини

Слухачі магістратури Академії навчалися оцінці морально-психологічного стану військовослужбовців

11.11.2020 17:12

 

Зі слухачами оперативно-тактичного факультету Академії денної форми першого року навчання було проведено бінарне заняття із дисципліни "Морально-психологічне забезпечення діяльності формувань Національної гвардії України".

Офіцери опрацювали тему «Сутність та зміст оцінювання морально-психологічного стану особового складу підрозділів і військових частин Національної гвардії України».

З особливостями зазначеної вище теми, слухачі детально ознайомилися завдяки професору кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення кандидату психологічних наук Івану Ліпатову. Взяв участь у занятті й начальник відділення по роботі з особовим складом Східного територіального управління Сергій Круглов.

У процесі заняття розглядалися питання щодо формування здорового  морально-психологічного стану особового складу військових частин та підрозділів Національної гвардії України в мирний і військовий час.

«Одним із головних завдань у рамках бінарного заняття було звернути увагу слухачів на особливості процесу управління морально-психологічним станом, який включає цілий комплекс питань, - зазначив професор Іван Ліпатов. - Це питання, пов’язані з психологією військових колективів та соціальних груп, соціально-психологічною структурою військових формувань, стилем керівництва, факторами зовнішнього та внутрішнього впливу. Вважаю, що офіцери повною мірою отримали необхідні знання, тож головна ціль заняття досягнута».

У свою чергу, підполковник Сергій Круглов поділився зі слухачами практичним досвідом підтримання високого морально-психологічного стану особового складу під час виконання завдань за призначенням у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Після завершення бінарного заняття, слухачі навчальних груп відмітили важливість та актуальність отриманої інформації, яка дозволяє мати сучасне уявлення щодо важливості оцінки морально-психологічного стану особового складу підрозділів і військових частин Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ