новини

Слухачі магістратури Академії ознайомилися із питаннями реформування системи логістичного забезпечення Нацгвардії

02.11.2020 09:50

 

Зі слухачами оперативно-тактичного факультету Академії денної форми першого року навчання було проведено бінарне заняття із дисципліни «Логістичне забезпечення дій формувань Національної гвардії України». Офіцери опрацювали тему «Система логістичного забезпечення Національної гвардії України». З особливостями зазначеної вище теми, слухачі детально ознайомилися завдяки начальнику кафедри оперативного та логістичного забезпечення доктору технічних наук, професору, полковнику Руслану Кайдалову, а також заступнику начальника тилу Східного територіального управління майору Михайлу Паніотову.

У ході заняття розглядалися питання щодо реформування системи логістичного забезпечення Національної гвардії України як складової у об’єднаній системі логістики сил оборони.

Руслан Кайдалов підкреслив важливість реформування системи логістичного забезпечення Національної гвардії України.

«Особливо важливо звернути увагу на створення єдиної ефективної системи логістики та постачання сил оборони як у мирний, так і військовий час (особливий період) для максимально оперативного і належного задоволення їх потреб із централізованою закупівлею матеріально-технічних засобів», - зазначив полковник.

У свою чергу, Михайло Паніотов зупинився на трансформації Головного управління Національної гвардії України, а саме, департаменту логістики. Були відмічені зміни не тільки у організаційно-штатній структурі департаменту логістики, а й у функціях та завданнях, що покладені на відповідні управління та відділи, які входять до його складу.

Після завершення бінарного заняття, слухачі навчальних груп відмітили важливість та актуальність отриманої інформації, яка дозволяє мати сучасне уявлення щодо існуючого стану реформування системи логістичного забезпечення Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ