новини

Слухачі магістратури вивчають бойове застосування озброєння та техніки

04.10.2023 11:22

Викладачі Академії провели практичні заняття для слухачів магістратури. Офіцери відпрацювали бойове застосування озброєння, військової та спеціальної техніки.

 

На практичному занятті із застосування БТР слухачі тренувалися запускати двигун, готували машини до руху, вчилися правильно рушати з місця, перемикати передачі, гальмувати, здійснювати повороти, слідкувати за показниками контрольно-вимірювальних приладів.

 

«Двоє слухачів разом з інструктором займають місця в машині, один – як механік-водій, а другий – навідник, і за командою керівника заняття починають рух і, рухаючись по всьому маршруту, відпрацьовують навчальні питання на ділянках траси відповідно до покажчиків і дорожніх умов. Чим більше офіцери будуть володіти військовими галузями, тим більше вони будуть розуміти роботу свого особового складу і точніше прийматимуть рішення на службі»,- розповідає доцент кафедри управління та логістики оперативного факультету Анатолій Ковтун.

 

Також, магістри виконували стрільбу з пістолета по нерухомим цілям з різних положень. Та вправи навчальних стрільб зі штурмової гвинтівки UAR-15.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ