новини

Слухачі мовного інтенсиву дізналися чим харчуються військовослужбовці країн НАТО

11.11.2021 17:08

 

У військових Національної гвардії України, які проходять підготовку на інтенсивних курсах вивчення іноземних мов Академії, відбулося практичне заняття. Викладач служби мовної підготовки мовного відділу старший лейтенант Дмитро Одерій та представник Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) інструктор з розвитку офіцерського складу капітан Алекс Беллі презентували гвардійцям чим харчуються військовослужбовці країн-партнерів НАТО.

10 слухачів групи вивчення англійської мови розглядали вміст канадського та американського сухого готового харчування (далі – сухпай).   

За словами викладача Дмитра Одерія, перед початком практичного заняття, задля кращого результату, необхідно активізувати знання слухачів, оновити їх лексичний запас з окремої теми. Для цього використовуються провідні методики та сучасні форми навчання англійською мовою, наприклад, програма «Kahoot».

«Це інтернет-ресурс, який допомагає створювати вікторини та квізи для групового навчання. При цьому, все відбувається у реальному часі, - зазначив старший лейтенант Дмитро Одерій. - Викладач керує процесом, а військовослужбовці, за визначений проміжок часу, повинні виконувати завдання: відповідати на запитання, знаходити пару до слів або здійснювати переклад. Цей тип завдань називається «warm up exerсises», тобто початкова вправа, яка «розігріває» навчаємих та готує їх до основної частини заняття».

Потім відбулася презентація та обговорення відео про 100-річну історію сухпаю, від моменту створення і до сьогодні. 

Наступним етапом було виконання практичної складової заняття. Так, групу було розподілено на дві підгрупи. Кожна отримала свій раціон харчування, одна – американський, а інша - канадський. Завдання полягало в тому, щоб виконати розпаковку сухпаю, зробити список складових та їх опис. Після цього, кожна підгрупа презентувала, які компоненти знаходяться у тому чи іншому раціоні. А потім відбулося найцікавіше - приготування основної страви, і, звісно ж, її дегустація з подальшим обговоренням.

До того ж, представник операції UNIFIER капітан Алекс Беллі провів майстер-клас із презентації канадського раціону харчування для військових. Він також допоміг одній із підгруп зробити презентацію компонентів основної страви та ознайомив з процесом приготування.

«Для мене важливо, щоб наші слухачі не тільки теоретично опановували тематику та програму занять, але й також практично підкріплювали свої набуті знання, виконуючи практичні вправи. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути, - прокоментував Дмитро Одерій. - Наші завдання спрямовані на те, щоб підготувати військових Нацгвардії до роботи з іноземними партнерами, наприклад, на сумісних навчаннях чи в процесі виконання службово-бойових завдань. Головна ціль - щоб військові, які пройшли через наш курс, добре володіли навичками комунікації та знали про що йде мова під час спілкування з іноземними колегами».

Офіцер відділення психологічного забезпечення Північного Київського територіального управління лейтенант Ольга Сущенко від проведеного заняття у захваті.

«Під час презентації іноземних сухпаїв я звернула увагу, що як канадський, так і американський зразки включають декілька видів меню, орієнтованого на вегетаріанців, а також на інші релігійні культури, скажімо, мусульманську. Чого не скажеш про український сухпай, тому нам є у чому вдосконалитися, - поділилася лейтенант Ольга Сущенко. – За всіма іншими показниками, а головне – смаковими властивостями і якістю їжі, українські сухпаї не поступаються іноземним. Взагалі, такий формат проведення занять є доволі пізнавальним, адже допомагає якісним чином поповнити лексичний запас та розширити світогляд».  

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ