новини

Слухачі оперативного факультету на практиці відпрацювали питання з розшуку та затримання осіб, які скоїли втечу

08.12.2021 14:37

 

Офіцери другого року навчання оперативного факультету Національної академії Національної гвардії України залучалися до проведення бінарного практичного заняття. 

Заняття проводилося на базі військової частини 3005 Національної гвардії України та на комендантсько-диспетчерському пункті частини.

Провів заняття старший викладач кафедри оперативного мистецтва Академії службовець Володимир Жабінський, до проведення також залучався начальник служби конвоювання та охорони підсудних підполковник Євген Тіщенко. 

У рамках змістовного модуля розглядали участь Національної гвардії України в припиненні групових протиправних дій осіб, узятих під варту, засуджених. Звертали увагу й на питання ліквідації наслідків таких дій в установах попереднього ув’язнення, виконання покарань, у розшуку, переслідуванні і затриманні осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі або арешту, які втекли з-під варти.

Старший викладач Володимир Жабінський довів до офіцерів, що вони повинні вміти організовувати та брати участь у спеціальній операції з розшуку та затримання озброєних засуджених, які скоїли втечу з-під варти.

«За декілька годин, відведених для виконання завдання, слухачі на практиці ознайомилися із методикою вироблення та затвердження замислу командиром військової частини Національної гвардії України на виконання завдання щодо розшуку та затримання озброєних засуджених, що скоїли втечу з-під варти, - наголосив Володимир Жабінський. – Крім того, офіцери відпрацювали процедуру прийняття рішення командиром військової частини Нацгвардії України на участь у розшуку та затриманні озброєних засуджених, що скоїли втечу з-під варти. Так, після оцінки оперативної обстановки було проведено планування спеціальної операції. А далі гвардійці виконали оформлення планової таблиці взаємодії із визначенням сигналів управління та взаємодії».

Підполковник Євген Тіщенко зазначив, що це перше бінарне заняття, яке проводиться зі слухачами Академії на базі військової частини 3005 НГУ.     

«Головним нашим завданням було розповісти слухачам про специфіку нашої роботи, - прокоментував Євген Тіщенко. - Обмін досвідом – це ключова особливість подібних занять і їх важливість. Зрозуміло, що не всі офіцери, які навчаються, будуть керувати підрозділами з конвоювання та охорони підсудних, але для загального ознайомлення зі специфікою конвоювання у структурних підрозділах Національної гвардії України цих знань цілком достатньо».

У цілому практичне бінарне заняття пройшло успішно. Слухачі оперативного факультету звернули увагу на рекомендації викладача та представника військової частини, а також отримали позитивний досвід з питань конвоювання підсудних та наслідків дій під час ускладнення оперативної обстановки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ