новини

Слухачі оперативного факультету відвідали музичну прем’єру

19.10.2021 15:56

У Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка відбулася всеукраїнська прем’єра музично-театрального дійства для хору та симфонічного оркестру «Псалми війни».

Відвідалти масштабний культурний захід і офіцери оперативного факультету Національної академії Національної гвардії України. 30 слухачів першого і другого року навчання, разом із дружинами та дітьми, були запрошені на виставу в рамках Меморандуму між Академією та закладами культури Харкова.

Прем’єра масштабного музично-театрального дійства «Псалми війни» проходить у межах Національного хорового фестивалю до 30-річчя Незалежності України, що розпочався майже два місяці тому Національним хоровим марафоном. Автор ідеї – Євген Савчук. Музику до прем’єри створив Євген Станкович. Лібрето для цього проєкту, що у яскравій видовищній формі актуалізує ідею становлення державності в Україні, написав Василь Вовкун. А віршовані тексти поетів доби Незалежності, написані у період 1991-2021 років, читає Євген Нищук.

Під час вистави глядачі насолоджувалися музичними композиціями у виконанні Академічного симфонічного оркестру Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка (диригент – Дмитро Морозов) та Національного хору "DUMKA" (диригент – Євген Савчук).

Один із присутніх - слухач оперативного факультету Академії майор Ярослав Зінков.

«Враження від вистави дуже позитивні. Я й раніше відвідував культурні заходи у СХІД OPERA як із родиною, так із особовим складом курсу, - поділився майор Ярослав Зінков. - Вистава «Псалми війни» - незрівнянне музично-театральне дійство, яке вразило мене яскравістю, експресією та високою духовністю. Дуже дякую за можливість долучитися до прекрасного та відвідувати такі заходи».

20 жовтня музично-театральне дійство «Псалми війни» відбудеться у Національній опері України імені Т. Г. Шевченка в Києві, а 26 жовтня - на сцені Львівської Національної Опери.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ