новини

Слухачі оперативного факультету захистили магістерські роботи

07.06.2021 16:42

 

У офіцерів-випускників оперативного факультету Академії Нацгвардії денної форми навчання відбувся захист магістерських робіт.

До уваги членів екзаменаційних комісій свої роботи представили 10 офіцерів-магістрів, які навчаються за спеціальністю «Військове управління (за видами збройних сил)» та 10 офіцерів, які опановують спеціальність «Державна безпека».

Всі магістерські роботи виконані з актуальних тем, мають практичну значимість і можливість практичної реалізації для подальшого розвитку Національної гвардії України.

Член екзаменаційної підкомісії, професор кафедри оперативного мистецтва оперативного факультету Академії, кандидат технічних наук, доцент Юрій Бабков зазначив, що теми магістерських робіт були узгоджені з Головним управлінням Національної гвардії України, а тому актуальні для службово-бойової діяльності Нацгвардії.

«Слухачі, які навчаються за спеціальністю «Військове управління (за видами збройних сил)» досліджували питання організації службово-бойової діяльності з’єднань і частин з ліквідації масових заворушень, ведення стабілізаційних дій, а також основи створення раціональних структур бригади оперативного призначення, методики розрахунку раціонального складу угруповань Нацгвардії в умовах введення надзвичайного стану, - прокоментував Юрій Бабков. – Варто додати, що результати досліджень, які доповідалися офіцерами, були апробовані на науково-практичній конференції слухачів, курсантів та студентів, яка проходила в Академії у квітні 2021 року».

За словами представника екзаменаційної комісії, у першу чергу, звертається увага на практичну значимість і доцільність роботи. Важливим аспектом є дотримання вимог державних стандартів України щодо оформлення самої роботи. Береться до уваги й відпрацювання презентацій та графічних частин, наприклад, схем, робочих карт, що позитивно впливає на підсумкову оцінку та є умовою отримання відмінної оцінки за захист роботи.

«Магістерська робота є практичним результатом навчання слухачів протягом двох років. У переважній більшості, роботи направлені на вивчення особливостей організації морально-психологічного забезпечення, виконання різних завдань, що покладаються на частини та підрозділи психологічного забезпечення Національної гвардії України, - наголосив начальник кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення, доктор наук із державного управління, професор полковник Сергій Бєлай. - Крім того, у магістерських роботах підіймаються питання цивільно-військового співробітництва, душпастирської опіки, організації індивідуальної роботи з військовослужбовцями різних категорії та інше».

Слухач оперативного факультету майор Сергій Осташевський розповів, що готував магістерську роботу протягом півроку. За цей час було опитано декілька представників служби військового духовенства, а саме три офіцери служби військового духовенства з різних територіальних управлінь Нацгвардії та вісім капеланів, які входять до складу служби військового духовенства Національної гвардії України.

«Тема моєї магістерської роботи - це «Напрями та умови вдосконалення роботи посадових осіб служби військового духовенства Національної гвардії України». Вважаю, що робота надзвичайно важлива, оскільки дослідження нададуть змогу розробити методичні та практичні рекомендації, які допоможуть надалі вдосконалити роботу посадових осіб служби військового духовенства, - запевнив майор Сергій Осташевський. - Взагалі, вважаю, що душпастирська опіка є важливою складовою загального морально-психологічного забезпечення особового складу. Вона суттєво впливає на виконання особовим складом службово-бойових та бойових завдань, якщо в подальшому цю службу розвивати, це надасть змогу покращити виконання особовим складом службово-бойових завдань».

Офіцери-магістри денної форми навчання вже подолали більшу частину державної підсумкової атестації, на них ще чекає іспит з фізичної підготовки, а далі відбудеться випуск із Академії Нацгвардії.  

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ