новини

Служба в підрозділах, перевірка та профорієнтаційна робота. Як курсанти проходять військову практику

15.03.2021 17:02

 

У курсантів другого року навчання Національної академії Національної гвардії України триває військова практика. Всі 377 гвардійців проходять практику за посадою командир відділення у 23-х військових частинах Національної гвардії України, а також Академії Нацгвардії.

Так, у п’яти військових частинах Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ проходить військову практику 80 курсантів Академії Нацгвардії. Після прибуття вони були представлені командуванню військових частин та розподілені до підрозділів.

Також розпочали практику у військових частинах Північного оперативно-територіального об’єднання НГУ більше 60 курсантів, які навчаються на Київському факультеті Академії.
Майбутні командири відділень закріплюють знання, отримані в навчальному закладі, у військових частинах Києва, Вишгорода, Черкас та Чернігова.


«Свою військову кар'єру я розпочинав 4 роки тому в 25 бригаді охорони громадського порядку, тому радий знову туди повернутися, цього разу вже курсантом, – розповів старший сержант Максим Руденко. -
Я добре знайомий зі специфікою служби в цій військовій частині, тому  впевнений, що це допоможе мені у взаємодії з підлеглим особовим складом».

Військова практика передбачає перевірку належного виконання курсантами необхідних обов’язків та вимог, що стосуються їх майбутніх професій. До перевірки залучаються керівники практики, начальники факультетів, керівництво Академії Нацгвардії.

Такого виду контроль провів начальник командно-штабного факультету Академії полковник Вячеслав Овчаренко у військовій частині 3017 міста Харкова.

«У ході перевірки визначалася повнота та якість ведення плануючої та звітної документації, дотримання плану проходження практики у військових частинах, - розповів полковник Вячеслав Овчаренко. – Важливим компонентом, на мій погляд, стало й спілкування із курсантами. Я надав майбутнім офіцерам корисні поради щодо подальшої служби у Національній гвардії України, які перевірені на власному досвіді».

Крім того, під час проходження військової практики, курсанти та офіцери гуманітарного і командно-штабного факультетів провели профорієнтаційну роботу з військовослужбовцями військової частини 3017 міста Харків щодо вступу на навчання до Національної академії Національної гвардії України.

«У рамках профорієнтаційної роботи я розповів солдатам строкової служби про навчальний процес і побут курсантів та офіцерів, переваги навчання в Академії. Вважаю, що профорієнтаційна робота є важливим компонентом для залучення гвардійців із військових частин Національної гвардії України в навчальний процес, - зазначив доцент кафедри тактики підполковник Євген Яковенко. – На завершення, усі присутні переглянули цікаві відеоролики про сьогодення Академії Нацгвардії».

Нагадаємо, що протягом двох тижнів військової практики курсанти зможуть дізнатися про особливості організації та несення служби під час виконання службових обов’язків у відповідних підрозділах, закріпити вміння та навички, необхідні для виконання посадових та бойових завдань. Окрім цього, гвардійці ознайомляться із організаційно-штатною структурою військових з’єднань.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ