новини

Солдати Академії Нацгвардії склали присягу на вірність українському народу

11.12.2021 10:15

Цього разу присягу на вірність українському народу в Національній академії Національної гвардії України склали 42 солдати, серед яких п’ятеро проходять службу за контрактом. Гвардійці прибули з Львівської, Хмельницької, Миколаївської та Одеської областей.

За місяць перебування в Академії солдати пройшли заняття на навчальних зборах та отримали бойову зброю. Зокрема, юнаки збагатили свій досвід необхідними навичками з військової топографії, тімбілдингу, тактичної, військово-інженерної, стройової, військово-медичної, вогневої та фізичної  підготовки.

«Урочиста присяга - це важлива подія та відповідальний крок у житті, адже ви починаєте військову службу. Протягом півтора роки ви матимете можливість набратися військового досвіду, який обов`язково стане вам у нагоді, навіть якщо не будете продовжувати йти військовим шляхом. Пам`ятайте, що, перш за все, за цей термін ви присвячуєте себе службі українському народу, - наголосив перший заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов. – Від усього серця вітаю вас із цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині. Нехай вам щастить!».

Серед тих, хто присягав на вірність українському народу був і Дмитро Гордійчук. Солдат родом із Хмельниччини. Інформацією про Національну гвардію України Дмитро цікавився ще під час навчання на факультеті комп’ютерної інженерії у Національному авіаційному університеті.

«Я вирішив пов’язати своє життя із військовою сферою, через це завершив навчання та призвався на строкову службу. За час навчальних зборів отримав багато нових знань, найбільше сподобалася вогнева і тактична підготовка. Окремо хотів відмітити й наш дружній колектив, адже з хлопцями швидко знайшов спільну мову».

Дмитро Гордійчук звик до кожного кроку підходити відповідально. Посприяло такому ставленню до життя постійне заняття спортом та самовдосконалення. Хлопець тривалий час займався баскетболом, волейболом, самбо, карате, має другий розряд з боксу, а в 2018 році став призером Всеукраїнського турніру з панкратіону. Гвардієць стверджує, що рішення кардинально змінити свою долю було більш ніж усвідомленим. Більше того, Дмитро Гордійчук має бажання підписати контракт та навіть стати курсантом Академії. Ми впевнені, що це все обов’язково здійсниться, а поки хлопця переповнюють щирі емоції від складання військової присяги на вірність українському народу.   

«Складання військової присяги для мене багато що означає. Також це відповідальний момент для моїх рідних. Пам’ятаю як тато розповідав мені, що військова присяга назавжди, потрібно ставитися до цього усвідомлено та відповідально. Якщо замислитися над словами присяги, вони означають для мене глибокий патріотизм, тож говорити їх на вітер ні в якому разі не можна».

У подальшому солдати проходитимуть службу в батальйоні забезпечення навчального процесу Академії. Хлопців розподілять на дві роти: роту забезпечення навчального процесу та роту охорони комендантської служби.

Бажаємо солдатам-гвардійцям легкої служби. Нехай півтора роки будуть наповнені успіхом, а душу ніколи не покидають слова, які промовляли під час урочистої присяги!

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ