новини

Солдати Академії вчилися керувати легковими автомобілями та вантажівками

12.08.2021 09:53

Особовий склад взводу підготовки водіїв Національної академії Національної гвардії України закріпив на практиці навички водіння.

18 солдат батальйону забезпечення навчального процесу проходили практичні заняття в польових умовах у навчальному центрі Академії Нацгвардії. Кожен військовослужбовець, який має відповідну категорію «B» та «C» відпрацьовував практичне водіння саме на тих автомобілях, до яких мав право допуску. Під час водіння військовослужбовці керували транспортних засобами такими як КРАЗ, МАЗ, Daewoo Lanos і ВАЗ. Загалом практика розрахована на 110 кілометрів шляху на одну людину.

«Кожен водій повинен розуміти, що саме від отриманих навичок на практичних заняттях залежать людські життя на дорогах. Нашим первинним завданням є рух з місця, а потім вже включення вищої передачі, переключання із вищої на нижчу передачу та навпаки. І, звісно ж, водій повинен вміти входити у повороти та ретельно оцінювати місцевість для подальшого руху», - розповів солдат Андрій Тризна, який проходив навчання на автомобілі КРАЗ 5233. 

Під час водіння поряд із кожним військовослужбовцем знаходився інструктор. Його основне завдання – контролювати дії тих, хто навчається та допомогти в разі виникнення проблемних питань.

«По-перше, всі військовослужбовці згуртувалися. У солдат покращилися навички з практичного водіння, з правил дорожнього руху, вони дізналися більше про будову та експлуатацію транспортних засобів. Водіння проходять у лісі по бездоріжжю та по трасі. Таким чином, під час практичного виконання вправ, солдат має пригадати теоретичну частину навчання та продемонструвати набуті навички з поведінки на дорозі, наприклад, таких як обгін, тримання дистанції, швидкість руху та тримання авто у транспортному потоці», - зазначив командир навчального взводу з підготовки водіїв автомобільної роти капітан Олександр Шрамко.

Після практичних занять, солдати мають допуск до керування військовими транспортними засобами.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ