новини

Speaking club та особливості військової освіти Канади. Як іноземні представники ділилися досвідом із майбутніми офіцерами

22.02.2021 16:50

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулася зустріч представників кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій і військовослужбовців Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Під  час зустрічі завідувач кафедри Ірина Лисичкіна ознайомила військових операції UNIFIER з діяльністю кафедри та особливостями вивчення іноземних мов курсантами гуманітарного факультету. Присутні обговорили залучення представників ЗС Канади у навчальний процес майбутніх офіцерів.  

«Ми зацікавлені у тому, щоб організовувати з курсантами різноманітні зустрічі, гуртки з носіями мови. Ми впевнені, що ви зможете надихнути хлопців та дівчат покращувати свої знання з іноземної мови та завдяки власному досвіду змотивуєте їх до чогось нового», – зазначила Ірина Лисичкіна.

Після офіційної зустрічі у методичному кабінеті Академії, доценти кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Анастасія  Коваль, Людмила Сінна та Маргарита Мягка провели професійно-дискусійний клуб.

Спікерами дискусійного клубу стали представники ЗС Канади, капітан Тревор Сміт та ворент-офіцер Ліндсі Вотерспун, які ознайомили гвардійців із особливостями військової освіти Канади.

Спершу військові розповіли про систему навчання офіцерів, солдат, курс молодого бійця, рівні кваліфікації офіцерів Канади, а згодом зустріч пройшла у вигляді дискусії. Курсанти цікавилися про навчання, нормативи з фізичної підготовки, заняття у польових умовах та бойові стрільби.  

«Метою цієї зустрічі було ознайомити курсантів зі структурою, видами військової освіти Канади, порівняти її з українською, адже між ними існують суттєві відмінності, – наголосила Людмила Сінна. – Такі гуртки дають змогу курсантам зануритися в атмосферу англійської мови. Під час заняття спілкуємося лише іноземною. А зустріч із носіями мови – це, в першу чергу, мотивація та самоаналіз для курсантів».

Одним із учасників дискусійного клубу був старший солдат Євгеній Проценко. Курсант гуманітарного факультету цікавиться військовим досвідом іноземних представників та бере участь у такому заході не вперше.  

«Я дуже задоволений тим, що вкотре мав можливість поспілкуватися із носіями англійської мови. Дуже сподобалося те, що все пройшло не просто у форматі лекції, а навпаки – спілкування, – розповів Євгеній. – Ми дізналися про організацію навчання офіцерів Канади. Дійсно є багато відмінностей, у порівнянні з нашою системою навчання. Зокрема, сподіваюся, у майбутньому українській армії вдасться перейняти досвід, що стосується сержантської ланки. Хотілося б частіше брати участь у таких заняттях, тому що чим більше ми переймемо досвіду один від одного, тим сильнішими станемо».  

Наступна зустріч такого формату із залученням представників ЗС Канади планується вже цього тижня.  

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ