новини

Спецпризначенці Академії Нацгвардії долали гірські перешкоди

02.12.2021 17:09

З курсантами-спецпризначенцями третього року навчання командно-штабного факультету пройшло практичне заняття з гірської підготовки. Заняття проходило на гірсько-штурмовій смузі навчального центру Національної академії Національної гвардії України.

Практичне заняття провели викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії полковник Володимир Халеп і майор Максим Саморок.

Курсанти відпрацьовували підйом у безопорному просторі, підйом на скалодромі та спуски з використанням різних технік та різноманітного верхолазного спорядження. Крім того, відпрацювали прийоми застосування висотного спорядження при діях групи захоплення на висотних будівлях в умовах міста під час виконання службово-бойових завдань. Всі гвардійці навчались наданню первинної медичної допомоги та евакуації поранених в складних погодно-кліматичних умовах.

«Метою занять було надання курсантам первинних практичних навичок щодо використання спеціальних спускових пристроїв при виконанні спеціальних тактичних вправ. Адже дії особового складу в горах потребують відповідної підготовки та тренувань, зокрема, вміння користуватись гірським спорядженням. Важливо у повному обсязі опанувати всі альпіністські техніки, бо від цього буде залежати, в першу чергу, ваше життя», - зазначив майор Максим Саморок.

Протягом заняття курсанти впевнено виконували вправи з подолання перешкод та отримали важливі практичні навички, що дозволяє викладачам наступного разу ускладнювати завдання для курсантів.

«На заняттях з гірської підготовки я отримую певні поняття про тактику дій як у горах, так і у міських умовах. І коли розумієш, що у тебе все виходить, то страх зникає. Під час практики ти вивчаєш специфіку, яка у подальшому знадобиться у військовому житті», - вважає сержант Іван Попов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ