новини

Спецпризначенці Академії здійснили безпарашутне десантування з гелікоптера

10.06.2021 17:14

Група курсантів спецпризначенців з командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України виконали безпарашутне десантування з вертольоту Мі-8 із застосуванням спеціального обладнання «Адаптер - М1».

Десантування майбутні офіцери виконували на базі Гвардійської авіаційної частини в місті Олександрія, де проходять збори з практичного виконання стрибків з парашутом.

Висадка десанту здійснювалась по спеціальному канату в 2 потоки без страховки на висоті від 5 до 15 метрів.

«Відпрацювання безпарашутного десантування потребує як високої навченості екіпажу вертольоту,  так і професіоналізму та рішучих дій спецназівців. Досвід, який отримали курсанти під час безпарашутної висадки в подальшому дозволить їм ефективно планувати і проводити пошуково-рятувальні операції та оперативно прибувати до місця посадки в бойовій обстановці», - розповідає старший викладач – начальник парашутно-десантної служби Академії полковник Володимир Халеп.

Нагадаємо, що напередодні група курсантів здійснила вже свій другий стрибок з парашутом із гелікоптера Мі-8 на висоті 600 метрів.

«Під час занять в навчальному центрі Академії ми проходили підготовку на спеціальному містечку. А вже сьогодні ми спробували десантуватись  з вертольоту. Головне у виконанні подібних завдань не вагатись і діяти впевнено. Адже, ми розуміємо, що в екстремальних ситуаціях ми відповідаємо не лише за власне життя, а й життя своїх товаришів», - розповів курсант Євген Соломка.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ