новини

Спецпризначенці Академії здійснили перші стрибки з парашутом

11.09.2021 11:34

На базі гвардійської авіаційної частини в місті Олександрія, проходять збори з практичного виконання стрибків з парашутом. Починаючи з другого року навчання, спецпризначенці з командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України, виконують стрибки з парашутом та безпарашутне десантування з вертольоту із застосуванням спеціального обладнання «Адаптер - М1».

Висадка десанту здійснювалась у два потоки без страховки на висоті від 5 до 15 метрів, а свої перші стрибки з парашутом майбутні офіцери виконували із гелікоптера Мі-8 на висоті 600 метрів.

 «Кожен спецназівець повинен вміти десантуватися в різних умовах і на будь-які поверхні. Курсанти показали високий рівень підготовки до стрибків з парашутом. Для них це було вперше, та вони не розгубилися і в повітрі поводили себе дуже впевнено».  - розповів старший викладач – начальник парашутно-десантної служби Академії полковник Володимир Халеп.

Напередодні кожен курсант пройшов інструктаж. Екіпіровку та укладку парашутів на кожному етапі перевіряли інструктори рятувальної парашутно-десантної групи.

«Сьогодні ми з товаришами вперше виконали стрибки з парашутом. Враження після виходу з повітряного судна, залишаться одними із найяскравіших, - поділився враженнями солдат Віталій Селеман. - Звичайно, ми хвилювалися, та все одно намагалися не видавати переживань і емоцій. Нам вдалось виконати все так, як навчали нас наші викладачі та інструктори в Академії».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ