новини

Співпраця заради безпеки: представники Консультативної місії Європейського Союзу та НА НГУ обговорили спільні плани

18.07.2024 15:19

Представники Національної академії Національної гвардії України зустрілись із делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.  Делегацію місії очолив голова Консультативної місії Європейського Союзу (далі - КМЄС) з реформування сектору цивільної безпеки України Рольф Холмбо. Європейські партнери прибули на цільову зустріч для обговорення напрямів співпраці і реалізації спільних проєктів. Майбутня співпраця буде спрямована на зміцнення сектору цивільної безпеки в регіонах України. Зустріч проходила спільно із представниками Харківського національного університету внутрішніх справ, також був присутній начальник секції служби Західного територіального управління НГУ полковник Руслан Босий та командир військової частини 3008 НГУ полковник Валентин Сірак.

 

Від делегації місії прибули також представники за напрямками: Розалін Шихан керівниця операційного департаменту КМЄС в Україні, Ове Уруп-Мадсен керівник мобільного підрозділу КМЄС в Україні, Флемінг Лау керівник відділу з питань поліцейської діяльності КМЄС в Україні та інші представники місії.

 

У ході зустрічі члени делегації ознайомились з діяльністю Академії НГУ, напрямками підготовки та освітніми процесами навчального закладу. Начальник Академії зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, в Академії пройшло багато змін пов’язаних з освітнім процесом. Зокрема, започатковані нові дисципліни, впроваджуються передовий досвід та новітні технології, постійно ведеться робота з оновлення освітніх програм та приведення їх до європейських стандартів. 

 

«В кожній військовій частині Національної гвардії України проходять службу випускники Академії. Знання, які вони використовують, офіцери отримали у нашому навчальному закладі. Тому, поліпшення освітньої програми та модернізація підходів – є основною нашою метою. За період повномасштабного вторгнення Академія здійснила 3 випуски офіцерів, які доєдналися до підрозділів Гвардії Наступу та мають високу ефективність знищення ворога у бойових діях.

Від себе особисто та особового кладу хочу висловити подяку Вам та всьому персоналу Консультативної місії Європейського Союзу в Україні за те, що створюєте подібні ініціативи та доєднуєтесь до нашої боротьби за територіальну цілісність. Впевнений, що наші сьогоднішні зусилля сприятимуть прискоренню спільної перемоги», - сказав начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

 

Консультативна місія Європейського Союзу в Україні зосередиться на чотирьох ключових пріоритетах для надання підтримки реформування сектору цивільної безпеки України та розбудови спроможностей реагувати на виклики воєнного часу та потреби, пов’язані з повоєнним періодом. В рамках цього плану, представники КМЄС розробили навчальну програму, за якою планують надавати консультації сектору Сил безпеки та оборони України.

 

 
«Я співпрацював з Національною академією Національної гвардії України, ще до 2022 року і завжди був вражений їх великим кроками на шляху самовдосконалення. Але, те як ви адаптуєтесь, та працюєте над освітніми процесами під час повномасштабного вторгнення вражає мене ще сильніше. Впевнений, що і наша майбутня співпраця стане корисним рішенням для підготовки особового складу», - зазначив керівник мобільного підрозділу КМЄС в Україні Ове Уруп-Мадсен.

 

Нагадаємо, що Національна академія Національної гвардії України раніше вже успішно співпрацювала із представниками КМЄС в Україні за напрямками впровадження міжнародних стандартів, концепції охорони громадського порядку, координації взаємодії між структурними підрозділами та розвитку з гендерних питань. 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ