новини

Спортсмени Академії здобули перемогу під час забігу на честь пам'яті загиблим воїнам

14.09.2020 16:28

У Харкові на Меморіальному комплексі Слави пройшов всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

10 курсантів зі збірної команди Національної академії Національної гвардії України долучилися до всеукраїнської акції.

В рамках заходу, забіг проводився на три дистанції: дівчата, юнаки – 500 метрів, юнаки, чоловіки – 1000 метрів, чоловіки – 2000 метрів.

Так, за результатами забігу, місця розподілились наступним чином: 1 місце у відстані на 2000 метрів посів молодший сержант гуманітарного факультету Богдан Шкільнюк; 2 місце у відстані на 1000 метрів виборов старший солдат гуманітарного факультету Максим Ковальчук та 2 місце у дистанції на 500 метрів посіла сержант гуманітарного факультету Ольга Олійник.

На фініші спортсмени отримали медалі та грамоти, а переможці забігу - кубок.

Курсантка гуманітарного факультету сержант Ольга Олійник розповідає, що такі заходи є важливими для молоді і це честь пробігти за кожного з тих, хто захищав нашу державу.

«Сьогоднішньою акцією ми вшановуємо захисників, які відділи своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Багато спортсменів підтримали цей захід, адже саме завдяки таким заходам ми несемо пам'ять про наших героїв. І для курсантів Академії це вже є доброю  традицією долучатися до таких заходів», - зазначає курсантка.

Всіх, хто взяв участь у забігу, підтримували рідні загиблих військовослужбовців.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ