новини

«Сучасний сержант - фахівець та професіонал» – головний сержант Академії Нацгвардії

18.11.2023 08:12

Роль сержантів у сучасному війську є надзвичайно важливою. Лідерські якості, досвід, професіоналізм – запорука високої боєздатності української армії, особливо в такий складний період для країни.

З нагоди професійного свята - Дня сержанта, головний сержант Національної академії Національної гвардії України майстер-сержант Олексій Страхов поділився баченням сержантського життя.

Олексій Геннадійович проходить службу в Академії з 1994 року. Посаду головного сержанта в Академії обіймає з жовтня 2018 року. Олексій Геннадійович вважає, що український сержант має буде професіоналом своєї справи, лідером в своєму підрозділі, повинен вміти працювати та слухати підлеглих.

«Сержант – це фундамент, на якому будується армія. Він знає якості кожного бійця, їхній характер, - каже військовослужбовець. - Ставлення до сержантів змінило повномасштабне вторгнення. На мою думку, всі зміни позитивні. Адже нам дали більше можливостей в керуванні особовим складом».

З квітня 2022 року Олексій Страхов разом с головним сержантом батальйону забезпечення навчального процесу Академії В’ячеславом Бєлінським навчає артилеристів на Слобожанському напрямку.

«Моїм конкретним завданням наразі є підготовка артилеристів різних підрозділів – це Національна гвардія, Збройні сили України, Служба безпеки України, Головне управління розвідки, Державна прикордонна служба, Сили територіальної оборони України. Першочергове завдання артилерійського підрозділу - виявлення та знищення ворожих цілей. Насамперед будь-який артилерист має бути командним гравцем - слухатись командира і чітко виконувати завдання, бо від роботи одного бійця може залежати успіх виконання завдання та безпека всієї батареї. Мені, як викладачу, вдається згуртувати своїх навчаємих, і в цьому мені допомагають сержантські навички, - ділиться наш герой. - Загалом підготував за цей час декілька сотень артилерійських розрахунків на різноманітні системи сучасних зразків. Не один раз пересвідчився, що українські артилеристи - неперевершені фахівці».

За час повномасштабного вторгнення Олексій Страхов не раз отримував державні нагороди: «За оборону міста-героя Харків», «Вогнепальна зброя» від Міністра оборони України та цінний подарунок.

Наостанок, наш герой бажає своїм побратимам міцного здоров'я, наснаги та найскорішої перемоги.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ