новини

Святкова різдвяна вечеря та курсантський вертеп. Як в Академії святкували Різдво Христове

07.01.2022 09:37

Курсанти та солдати Національної академії Національної гвардії України відсвяткували Різдво Христове. Цього святкового дня для гвардійців приготували смачну вечерю.

«На всі свята ми готуємо для курсантів незвичайне меню. Різдвяне меню складалося з 12-ти пісних страв: 4 салати на вибір, 4 других страви, заливне з риби, канапки зі шпротами, вареники з картоплею та капустою, пиріг з капустою, оладки з медом та найголовніша страва – це кутя», - розповів начальник продовольчої служби Академії підполковник Олександр Снєжко.

На святкову вечерю прийшов військовий капелан Академії отець Григорій. Він благословив військовослужбовців з нагоди свята невеличкою проповіддю та освятив вечерю.

«В Академії завжди відповідально ставляться до традицій та свят. Різдво – один з найбільш шанованих днів для християн усіх обрядів та одне з найважливіших родинних свят. За давньою традицією, Різдвяне святкування починається ввечері, напередодні Різдва, з духовних приготувань. Ми повинні пам’ятати звичаї, обряди та традиції, побут наших предків, щоб не втратити в круговерті часу своє майбутнє», - зазначив отець Григорій.

Військовослужбовці провели святвечір у теплому, атмосферному колі, дотримуючись усіх традицій свята. Курсанти відчули справжній домашній затишок, вітали один одного, смакуючи святкову кутю.

У навчальному центрі Академії курсанти командно-штабного факультету підготували святкову програму. Військовослужбовці влаштували різдвяну виставу з ключовими персонажами дійства. Колядники щедро обдарували присутніх здоров’ям, любов’ю та злагодою. Святкове дійство проходило для усього підрозділу у дусі домашнього Різдва.

«Святкування Різдва Христового пройшло у теплій обстановці. Різдвяний вертеп підняв нам настрій та нагадав про рідний дім. Вистава була дуже цікавою та веселою», – ділиться враженнями курсант командно-штабного факультету солдат Павло Панашюк-Пашнев.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ