новини

Тактика по НАТівськи. Військові ЗС Канади та Академії покращують систему підготовки офіцерів

07.05.2021 16:55

У Національній академії Національної гвардії України продовжує роботу іноземна делегація Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Протягом двох днів начальник кафедри тактики полковник Євген Башкатов та іноземні представники займалися доопрацюванням навчальних програм курсантів. Полковник Євген Башкатов розповів про основні зміни та реформи, які пройшли після останньої зустрічі з іноземною стороною.

«Навчальна програма змінилась відповідно до нової освітньо-професійної програми, яка затверджена та діє з 2021 року, – зазначає полковник Євген Башкатов. – Ми домовилися, що військові Канади проведуть з викладачами заняття за тематиками, які нещодавно впровадили завдяки співпраці з представниками UNIFIER. Разом з іноземними колегами ми ще раз переконалися, що рухаємося у вірному напрямку».

Під час зустрічі офіцери повністю узгодили робочу програму навчальної дисципліни «Загальна тактика» першого та другого року навчання, переглянули тематики занять з тактики, імплементовані попередньою ротацією операції UNIFIER.

«Головним завданням для нас є допомогти Академії інтегрувати стандарти НАТО у систему підготовки офіцерів НГУ. Тому, ми будемо знаходитися тут досить довгий час, також будемо залучатися до практичних занять з курсантами і звичайно прикладемо максимум  зусиль щоб покращити навчальні програми», – зазначає офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Девід Макдональд.

Варто зазначити, що курсанти першого року вже навчаються за оновленою програмою з тактики та впровадженими стандартами НАТО.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ